Het laatste formule 1 nieuws

Keert de Formule 1 terug op de Nordschleife? 'In Monaco wordt ook geracet'

Keert de Formule 1 terug op de Nordschleife? ‘In Monaco wordt ook geracet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Keert de Formule 1 ooit nog terug op de legendarische Nordschleife? De kans lijkt vrij klein, maar volgens Mirco Markfort, de directeur van de Nürburgring, kan het scenario niet worden uitgesloten. Zo vertelt hij voorafgaande aan de Eifel Grand Prix, die dit weekend wordt verreden op de Grand Prix-layout van het Duitse circuit.

De Formule 1 racet dit weekend voor het eerst in zeven jaar tijd weer op het Grand Prix-circuit van de Nürburgring, maar het 5.1 kilometer lange circuit valt in het niet bij de aangrenzende Nordschleife. Dit ruim 20 kilometer lange monster van een circuit werd van 1951 tot en met 1976 gebruikt voor de Duitse Grand Prix, maar werd na het bijna fatale ongeval van Niki Lauda als te onveilig beschouwd. Touristenfahrten

Tegenwoordig wordt de Nordschleife vooral als ‘tolweg’ gebruikt voor de zogenaamde Touristenfahrten, waarin liefhebbers tegen betaling met hun eigen auto over het circuit kunnen scheuren. De baan wordt door autofabrikanten echter ook gebruikt als testparcours, terwijl er ook nog regelmatig races worden verreden, met de 24 uur van de Nürburgring als jaarlijks hoogtepunt.

Zie ook Catsburg wint met BMW de 24 uur van de Nürburgring

Tijdens de 24-uursrace rijden onder andere GT3-bolides over de Nordschleife, maar stiekem droomt de directie van het circuit ook nog van het scenario dat er ooit weer Formule 1-bolides door ‘De Groene Hel’ zullen gaan scheuren. “In Monaco wordt er ook geracet” “De droom leeft zeker bij ons”, vertelt Mirco Markfort, directeur van de Nürburgring, in gesprek met Auto, Motor und Sport . “Dat zou echt fantastisch zijn. Om dat van de grond te krijgen zullen we echter alle partijen om de tafel moeten krijgen, van de FIA en Liberty Media tot de teams en coureurs zelf. Je moet dan samen kijken hoe je het voor elkaar kunt krijgen. De auto’s hebben bijvoorbeeld zeker een andere afstelling nodig, maar op plekken als Monaco en Bakoe wordt er ook geracet. Waar een wil is, is een weg. Maar het is natuurlijk nog heel ver weg.”

Helemaal uitsluiten wil Markfort het idee van een Formule 1-race op de Nordschleife dus niet: “We leven […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Keert de Formule 1 terug op de Nordschleife? ‘In Monaco wordt ook geracet’