Het laatste formule 1 nieuws

Keert Rich Energy terug in de Formule 1?

Keert Rich Energy terug in de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het was in 2019 een van die verhalen die de Formule 1 bij tijd en wijle zo geweldig geestig maakt. De opkomst en ondergang van het energiedrankjesmerk Rich Energy als sponsor van het Haas F1-team.

De Amerikaanse stal kondigde de sponsordeal eind 2018 aan en twee maanden later – in februari 2019 – werd de prachtige, in zwart en goud gespoten VF-19, aan de wereld getoond. Direct waren er twijfels, maar eigenaar William Storey toonde zich ambitieus. “We willen de strijd aangaan met Red Bull, dat is overduidelijk. Het wordt geweldig”, liet de excentrieke Engelsman weten. Na een serie bijzondere tweets, niet nagekomen afspraken en een rechtszaak over het Rich-logo, was Gene Haas het zat en werd de samenwerking halverwege het seizoen opgezegd. Storey hint de laatste weken veelvuldig op een rentree in de F1, maar die kans lijkt gezien de eerdere ervaringen vrij klein.

Rich Energy is slechts één van de vele energiedrankjes die in de afgelopen dertig jaar in de wereld van glitter, glamour opdraafde. Het bekendste merk is natuurlijk Red Bull, dat eind jaren tachtig voor tienduizend dollar privésponsor werd van Ferrari-coureur Gerhard Berger en in de loop der jaren uitgroeide tot een van de machtigste partijen in de paddock. Maar er waren en zijn meer energiedranken actief in de Formule 1.

Hype

Een van de merken die er al vroeg bij is, is Hype Energy. Dat drankje verschijnt in 1994 op de markt en wordt een jaar later sponsor van het Arrows Footwork-team. In 1996 zoekt Hype het hogerop en sluit zich aan bij wereldkampioen Benetton. Weer een jaar later volgt een deal met Williams , maar daarna is het geld op en verdwijnt het merk uit de paddock. In 2014 keert het nog even terug, als sponsor van Caterham-coureur Andre Lotterer en een jaar later op de achtervleugel van Force India. Hype – Footwork

Motorsport Images Hype – Benetton

Ercole Colombo Hype – Williams

Sutton Images Hype – Force India

Sutton Images XTC – Power Horse – NRG Drie andere concurrenten van Red Bull in de jaren negentig zijn XTC, Power Horse en NRG, opmerkelijk genoeg […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Keert Rich Energy terug in de Formule 1?