Het laatste formule 1 nieuws

Kees van Wonderen: ‘Afwezigheid van Virgil van Dijk is een aderlating’

Kees van Wonderen: ‘Afwezigheid van Virgil van Dijk is een aderlating’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kees van Wonderen werd in 2018 met Oranje onder 17 Europees Kampioen. Het grote Oranje vindt hij bij dit EK een outsider. ,,Hopelijk kunnen ze verrassen.” (Privebezit Kees van Wonderen)

BENNEKOM Het had zomaar gekund dat Kees van Wonderen in een actieve rol als assistent-bondscoach zeer nauw betrokken was geweest bij het komende EK. Maar in plaats van op de bank in de Johan Cruijff ArenA, zal de huidige trainer van Go Ahead Eagles de wedstrijden thuis op de bank in Bennekom bekijken.

door Wim van Kessel

In de periode van 2018-2019 was Kees van Wonderen één van de twee assistenten van toenmalig bondscoach Ronald Koeman bij het Nederlands elftal. Met een talentvolle generatie leek hij op weg naar het EK. Totdat eind 2019 bekend werd dat Van Wonderen met directe ingang besloot te stoppen. ,,Ik voelde mij niet meer happy. En dan moet je daar zelf verandering in brengen.’’

,,Ik had daarvoor een eigen team (Oranje onder 17). Daarmee werden wij Europees kampioen. Toen Ronald Koeman mij vroeg, had ik al wat twijfels. Ik was inmiddels gewend zelf de richting te bepalen. Nu werd dat een ondersteunende rol, in plaats van een leidende rol. Maar werken met spelers van een hoog niveau leek mij ook leuk. Het spelen van grote wedstrijden en ontwikkelen van het team. Het samenwerken met Dwight Lodeweges en Ronald Koeman, allemaal redenen om het wel te doen.’’

KLEINERE ROL ,,Maar gaandeweg werd mijn rol kleiner en ondergeschikter. Ik vroeg me af of ik dit nog wel wilde. Ook al gingen wij toen nog richting het EK. Uiteindelijk kwam ik tot de conclusie dat ik zelf wilde bepalen hoe wij zouden spelen. Als trainer van nationale jeugdteams had ik ondervonden hoe leuk dat is. Uiteindelijk heb ik mijn gevoel gevolgd en besloot ik om te stoppen. Deze beslissing was niet alleen in belang van mijzelf, maar ook van Oranje.’’

Uiteindelijk pakte die beslissing goed uit. In zijn eerste jaar als hoofdtrainer van Go Ahead Eagles wist de 52-jarige Bennekommer, die voetbalde bij Bennekom, NEC, NAC en Feyenoord, direct met een tweede plaats promotie naar de eredivisie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kees van Wonderen: ‘Afwezigheid van Virgil van Dijk is een aderlating’