Het laatste formule 1 nieuws

Kevin Magnussen: "Ik keer alleen terug in de F1 voor stoeltje bij Mercedes of Red Bull"

Kevin Magnussen: “Ik keer alleen terug in de F1 voor stoeltje bij Mercedes of Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kevin Magnussen geniet van het vechten voor overwinningen. Samen met Renger van der Zande pakte de Deen de eerste zege in het IMSA-kampioenschap. In de Formule 1 kwam Magnussen daar nooit in de buurt, al stond hij in Australië een keer op het podium. Bij Haas was het vooral een strijd in de achterhoede. Dat weerhoudt de Deen van een snelle terugkeer in de koningsklasse van de motorsport. “Als ik een kans krijg bij Mercedes of Red Bull zal ik zeker geen nee zeggen”, aldus Magnussen in een interview met Autoweek.com. “Weinig coureurs zouden daar nee tegen zeggen, maar ik zie het voor mij niet gebeuren. Ik ben zeer blij met mijn kansen die ik in de Formule 1 heb gehad. Het is niet veel coureurs gegeven om zo lang in de Formule 1 te rijden.”

Zeven seizoenen had de Deen een stoeltje op het hoogste niveau. “Daar ben ik heel blij mee en ik heb geweldige dingen meegemaakt. Nu heb ik frisse motivatie en het is weer echt leuk om te rijden.”

Zijn oude team Haas rijdt nu met twee rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin achteraan het veld in de Formule 1. Tot teleurstelling van Magnussen. “Ik vind het echt jammer voor ze. Er werken nog veel vrienden van me en ze zijn familie voor me. Het is echt jammer hoe het nu met ze gaat.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kevin Magnussen: “Ik keer alleen terug in de F1 voor stoeltje bij Mercedes of Red Bull”