Het laatste formule 1 nieuws

Kevin Magnussen: "Ik praat niet graag over mijn kwaliteiten, ik blijf liever bescheiden"

Kevin Magnussen: “Ik praat niet graag over mijn kwaliteiten, ik blijf liever bescheiden”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De plannen voor de terugkeer van PEUGEOT in het lange afstandsracen krijgen steeds meer vorm. PEUGEOT Sport maakte recent de namen bekend van de zeven coureurs die PEUGEOT Sport in 2022 zullen vertegenwoordigen in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) en bij de 24 Uur van Le Mans. Eén van hen is Kevin Magnussen. De openhartige Magnussen vertelt meer over zijn persoon in een Q&A. Wat is jouw motivatie om je bij het PEUGEOT team te voegen voor de terugkeer in de langeafstandsracerij? “Ik denk niet dat het moeilijk is om daar gemotiveerd voor te zijn. PEUGEOT heeft veel goede prestaties geleverd op Le Mans. Mijn ambitie is om succesvol te zijn en de race te winnen. Gezien hun succes in het verleden, zowel op Le Mans als in de autosport in het algemeen, was het geen moeilijke beslissing om mij bij PEUGEOT aan te sluiten.”

Heb je een anekdote uit je carrière waar een van je toekomstige teamgenoten een rol in speelt?
“Ik heb nog niet eerder met een van hen samengewerkt. Natuurlijk ken ik ze allemaal wel en ik ben blij met de line-up die we voor het team hebben. Ze hebben allemaal ongelooflijk veel talent en ik weet zeker dat we goede resultaten gaan neerzetten. Ik heb tegen Jean-Eric geracet in de Formule 1, maar tot nu kende ik hem niet persoonlijk. Ik kijk ernaar uit om hem beter te leren kennen.”

Wat betekenen langeafstandsracen en de 24 Uur van Le Mans voor jou?
“Mijn vader heeft meer dan 20 jaar lang Le Mans gereden. Ik heb de race altijd gevolgd en ben er ook al best vaak geweest. Het is mijn droom om de race ook eens zelf te rijden. Ik kan me daar geen betere manier van voorstellen dan met PEUGEOT.”

Als ik zeg ‘24 Uur van Le Mans’, wat zeg jij dan?
“Ik wil Le Mans winnen, dat is mijn doel en mijn ambitie.

Welk autosportmoment uit de historie van PEUGEOT is je het meeste bijgebleven?
“Het is moeilijk om te kiezen uit de vele Le Mans-overwinningen die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kevin Magnussen: “Ik praat niet graag over mijn kwaliteiten, ik blijf liever bescheiden”