Het laatste formule 1 nieuws

"Kevin Magnussen is de beste starter in de Formule 1, zo niet de beste..."

“Kevin Magnussen is de beste starter in de Formule 1, zo niet de beste…”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het team van Haas heeft dit seizoen pas één WK-punt weten te bemachtigen. Kevin Magnussen eindigde in Hongarije op de tiende plaats. De Amerikaanse formatie komt er niet aan te pas, deels door de slecht presterende Ferrari-motor. Toch ziet teambaas Gunther Steiner een lichtpuntje en dat zijn de starts van Magnussen. “Kevin heeft zich bewezen als goede starter”, zegt de Italiaan in gesprek met Motorsportweek. “Hij is één van de beste starters van de grid, zo niet de beste van allemaal. Het is indrukwekkend wat hij dit jaar bij de starts laat zien.”

Bij de laatste race in Sochi klom de Deen bij de start van de achttiende naar de tiende plaats. “Je hoopt natuurlijk altijd op een goede start. Je kunt in korte tijd veel winst boeken, maar het is zo onvoorspelbaar dat je er geen strategie van kan maken.”

Dit weekend hoopt Steiner op een goed resultaat op de Nürburgring en de voorspelde regen kan wel eens kansen bieden. “Dat maakt het voor ons wel interessanter. We hopen op een goede racen en natuurlijk wat punten mee naar huis te kunnen nemen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina “Kevin Magnussen is de beste starter in de Formule 1, zo niet de beste…”