Het laatste formule 1 nieuws

Kijkcijfers | Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zien Verstappen schitteren

Kijkcijfers | Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zien Verstappen schitteren

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Veel Nederlanders hebben gezien hoe Max Verstapppen in de Grand Prix van Rusland na een spectaculaire slotfase naar een tweede plek wist te rijden. Meer dan 1,5 miljoen mensen schakelden in voor de wedstrijd op het circuit van Sochi.

Gemiddeld zagen liefst 1.570.000 mensen Max Verstappen een weg naar voren zondagmiddag. In totaal waren er 2.067.000 unieke kijkers, oftewel: Nederlanders die minstens één minuut naar de Formule 1 -wedstrijd gekeken hebben, maar daarna ook weer weggeschakeld hebben. Dit alles meldt Kijkonderzoek.nl .

Gecombineerd (Ziggo Sport + Ziggo Sport Select) staat de Russische GP op de vierde plek van meest bekeken programma’s. Alleen het NOS-journaal, Heel Holland Bakt en Studio Sport Eredivisie trokken meer kijkers. Kanttekening daarbij is wel deze uitzendingen allemaal ’s avonds plaatsvonden, terwijl de F1-race om 14:00 aanving. Kijkcijfers in 2022

Ziggo Sport heeft de uitzendrechten dit jaar voor het laatst in handen. Vanaf 2022 is het de Nordic Entertainment Group dat de Formule 1 zal uitzenden via het eigen streamingplatform. Het zal afwachten worden hoeveel Nederlanders een abonnement zullen gaan afsluiten bij ViaPlay. Toch is er ook nog een alternatief beschikbaar. Er kan ook gekozen worden om F1TV af te sluiten, maar voor- en nabeschouwingen ontbreken dan.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kijkcijfers | Ruim 1,5 miljoen Nederlanders zien Verstappen schitteren