Het laatste formule 1 nieuws

Kijkers kunnen Max ook weer zien racen bij Studio Sport

Kijkers kunnen Max ook weer zien racen bij Studio Sport

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De verrichtingen van Max Verstappen zijn dit Formule 1-seizoen weer in samenvatting bij NOS Studio Sport te zien. NOS Studio Sport heeft dit seizoen van Ziggo Sport wel een sublicentie gekregen om beelden van de Formule 1 uit te zenden. Vorig jaar kreeg Studio Sport die rechten niet.

Vier uur na de start van het Formule 1-seizoen zoefden Max Verstappen en zijn collega’s zondagavond ook door het beeld bij NOS Studio Sport. De uitzending van 19.00 uur begon met een ruime samenvatting van de door alle corona-problematiek uitgestelde eerste race van het seizoen, de Grand Prix van Oostenrijk. Vorig jaar kon Studio Sport geen beelden van de Formule 1 laten zien, omdat rechtenhouder Ziggo Sport de concurrent geen sublicentie gaf.

,,Dit seizoen hebben we die licentie wel’’, legt Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter uit. Toen Verstappen vorig jaar drie races won, waren beelden van die zeges wel te zien in het NOS Journaal, maar dus niet bij NOS Studio Sport. In dat programma analyseerde oud-coureur Jan Lammers de races aan de hand van foto’s.

Nooter: ,,Ziggo Sport mag als rechtenhouder bepalen of er in Nederland sublicenties worden verstrekt, en zo ja aan wie. Vorig jaar kregen wij van Studio Sport die beelden dus niet, nu gelukkig wel. Formule 1 is ook in Nederland een heel belangrijke sport, er is door Max Verstappen een duidelijk journalistiek belang en wij besteden er dus ook veel aandacht aan. En hoe mooi sommige autosportfoto’s ook zijn, voor ons maakt het echt een wereld van verschil of je bewegende beelden kunt laten zien, of niet.’’

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kijkers kunnen Max ook weer zien racen bij Studio Sport