Het laatste formule 1 nieuws

Kimi Raikkonen nonchalant over vervanger "Niet mijn probleem"

Kimi Raikkonen nonchalant over vervanger “Niet mijn probleem”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kimi Raikkonen zegt dat het hem niet uitmaakt wie hem vervangt als Alfa Romeo besluit zijn contract niet te verlengen.

Met zijn 41 jaar is de Fin de oudste coureur op de huidige F1-grid en hij is ook de langt zittende F1-coureur ooit. Dit jaar wordt hij om de oren gereden door zijn teamgenoot Antonio Giovinazzi , bovendien wordt Raikkonen nogal bekritiseerd om fouten, zoals de crash die hij in de laatste ronde veroorzaakte tijdens de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring.

De geruchtenmolen draait op hogere toeren dan de gemiddelde hybride-krachtbron. Zo zouden Valtteri Bottas , Mick Schumacher of andere Ferrari -talenten kans maken op het stoeltje van Raikkonen in 2022.

Er gaan geruchten dat Valtteri Bottas, Mick Schumacher of een van de andere Ferrari Academy -coureurs zoals Callum Ilott zou kunnen worden opgesteld voor 2022.

Sport1 stelt Raikkonen een vraag die velen bezig houdt: wat doet Kimi Raikkonen volgend jaar?

“Ik weet het eerlijk gezegd nog niet. Vorig jaar was het ook hetzelfde rond deze tijd. We zullen zien. Ik ben in ieder geval niet geïnteresseerd in het verlengen van mijn (race)record. Alle records worden op een gegeven moment verbroken. Daarom heb ik daar niet echt een speciaal gevoel bij.”

Als Raikkonen toch vertrekt, is de algehele verwachting dat Ferrari Haas-rookie Mick Schumacher voor 2022 naar Alfa Romeo zal promoveren.

Kimi zegt dat het moeilijk in te schatten is hoe goed de 22-jarige zoon van zijn voormalige rivaal en F1-legende Michael Schumacher het tot nu toe doet in de Formule 1. Veel anderen hebben onlangs ook al gezegd dat Schumacher een slechte maatstaf mist in zijn teamgenoot Nikita Mazepin . Ook Bernie Ecclestone vertelde onlangs dat het daarom moeilijk te beoordelen is hoe goed Schumacher het nu doet.

Raikkonen kan daar wel in mee komen, maar noemt daarbij vooral de auto als oorzaak dat de jonge Schumacher lastig te peilen valt. “Het is moeilijk voor hem om te schitteren omdat de auto niet erg snel is”, zei de Fin.”Maar dat is ook goed voor hem, omdat mensen weten dat de auto niet goed is. Dus als hij nog steeds sterke races […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kimi Raikkonen nonchalant over vervanger “Niet mijn probleem”