Het laatste formule 1 nieuws

‘Klantverbazing’ – De complexiteit van brand management

‘Klantverbazing’ – De complexiteit van brand management

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Bij het Voedingscentrum in Nederland hebben ze de volgende dag naar aanleiding van deze actie de vlag uitgehangen . Het marketingbudget van die organisatie is namelijk zeker niet toereikend om zo veel awareness voor gezonde voeding te creëren. In een column noemt Liesbeth Velema, project manager healthy food environment bij het centrum, Cristiano Ronaldo vanwege de aanbevolen eetwissel van cola naar water zelfs een betere voetballer dan Lionel Messi.

Ook tijdens dit Europees kampioenschap mannenvoetbal voor landenteams heeft Nederland – tijdelijk – weer eens last van ruim 17 miljoen bondscoaches, zo blijkt maar weer eens. Al deze zelfbenoemde voetbalexperts zien aan de lopende band over het hoofd dat voetbal een teamsport is, dus de vergelijking van de expert voeding en gedrag loopt mank. Johan Cruijff blijft na al die jaren voor velen een ongrijpbaar fenomeen .

Het gebaar van Cristiano Ronaldo roept namelijk veel vragen op, bijvoorbeeld over de authenticiteit, de oprechtheid en de volledigheid van zijn daad. Mijn leraar geschiedenis op de middelbare school meneer Hasselhoff – in een tijd dat ik het tutoyeren nog niet volledig onder de knie heb – heeft mij geleerd dat je op een goede vraag niet met een simpel ‘Ja’ of ‘Nee’ kunt antwoorden. Tientallen jaren later spreek ik die aardige man nog steeds niet tegen.

Nadat op 17 november Excelsior-speler Ahmad Mendes Moreira vanaf de tribune van FC Den Bosch onheus wordt bejegend, maakt het Nederlandse voetbalelftal onder aanvoering van Georginio Wijnaldum een duidelijk statement tegen racisme . Over de schending van de mensenrechten in Qatar waar het volgende wereldkampioenschap plaatsvindt, zijn de spelers al minder uitgesproken. Omtrent het uitblijven van bekendmakingen over homoseksuele geaardheid – luistertip: de podcast ‘De Schaduwspits’ van Rivkah op het Veld, Jeroen Gortworst en Winfried Baijens – onder atleten in hun tak van sport hullen zij zich zelfs massaal in stilzwijgen.

Let wel, dit is een constatering en geen verwijt. Ik sta niet in hun voetbalschoenen en kan dus niet oordelen. De actie van Cristiano Ronaldo roept overigens wel reacties op bij andere voetballers tijdens persconferenties later in het toernooi. De Italiaan Manuel Locatelli volgt het voorbeeld van zijn Portugese […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Klantverbazing’ – De complexiteit van brand management