Het laatste formule 1 nieuws

Klapband verpest knappe race Verstappen op Imola, record Mercedes na winst Hamilton

Klapband verpest knappe race Verstappen op Imola, record Mercedes na winst Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door Arjan Schouten

Geen vuiltje aan de lucht, leek het. Het verhaal van de GP van Emilia & Romagna was wel geschreven. Lewis Hamilton die Valtteri Bottas en Max Verstappen na een beroerde start met een heel late stop alsnog schaakmat had gezet en Verstappen die vervolgens Bottas beroofde van P2. D谩t leek het verhaal te worden, bij de terugkeer op Imola.

Een mooie, onverwachte tweede plaats na een intens gevecht met de Fin van Mercedes. Meer dan het maximale, een feestje waard. Maar toen knalde uit het niets zomaar de achterband van Verstappen, met nog twaalf rondes te gaan. Een spin, een enkeltje grindbak en weg was alle hoop op een topresultaat. Weer een drama in Itali毛, voor de derde keer al dit jaar. Op Monza bezweek zijn Honda-motor. Een week later beloofde Honda beterschap, maar gebeurde het op Mugello weer. Iets verderop in Imola leek Verstappen vandaag met die Italiaanse vloek te breken. Vanaf de start al liet hij zien dat er wel wat mogelijk was, door meteen voorbij Hamilton te schieten naar P2. De zesvoudig wereldkampioen bewaarde de rust en handelde uiterst pienter door na de vroege stops van Bottas en Verstappen lang buiten te blijven. Zo bouwde hij een veilig gat op naar zijn twee concurrenten. En met een met een virtual safety car (kapotte auto van Esteban Ocon) precies tijdens de pitstop van Hamilton werd het helemaal niet meer spannend of hij wel als eerste terug zou keren uit de pits.

Die eerste plaats, die bleef zo buiten bereik voor Verstappen. Meteen richtte hij zijn pijlen op Bottas, die hij ronde na ronde op bleef jagen. Steeds op zijn staart, steeds binnen drs-afstand. En onder al die druk bezweek Bottas, die al sinds de tweede ronde reed met schade aan zijn vloer. Iets van de lijn naar beneden bij Rivazza, de banden in het gruis en voorbij was Verstappen. Nog twintig rondjes te gaan, de tweede plaats naar huis brengen.

Niks aan de hand, leek het ogenschijnlijk. Tot die achterband het tien rondes voor het einde begaf. Weg podium, weg P2. Weer een drama voor […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Klapband verpest knappe race Verstappen op Imola, record Mercedes na winst Hamilton