Het laatste formule 1 nieuws

Kleinzoon Fittipaldi vervangt gecrashte Grosjean in komende Formule 1-race

Kleinzoon Fittipaldi vervangt gecrashte Grosjean in komende Formule 1-race

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Pietro Fittipaldi ProShots Pietro Fittipaldi maakt komend weekend in de tweede Formule 1-race in Bahrein zijn debuut voor het team van Haas. De 24-jarige Braziliaan vervangt Romain Grosjean, die zondag zwaar crashte in de openingsronde van de eerste race.

Grosjean heeft aan het ongeluk, waarbij een flinke vuurzee ontstond, brandwonden aan zijn handen overgehouden. Naar verwachting kan de Fransman dinsdag het ziekenhuis verlaten.

De race van komend weekend komt voor Grosjean te vroeg. Een week later staat de seizoensafsluiter van de Formule 1 op het programma in Abu Dhabi. Het is nog niet bekend of Grosjean dan weer in actie kan komen. Beroemde opa

Fittipaldi is de kleinzoon van tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi. Hij woonde de afgelopen twee seizoenen al meerdere raceweekenden bij in zijn rol als test- en reservecoureur van Haas.

Grosjean liet zondagavond vanuit het ziekenhuis weten dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Dit artikel bevat een video. 0:32 Grosjean vanuit het ziekenhuis: ‘Het gaat ok, met dank aan de halo’ Bekijk ook

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kleinzoon Fittipaldi vervangt gecrashte Grosjean in komende Formule 1-race