Het laatste formule 1 nieuws

Kobayashi over Verstappen: 'Twijfel of hij er bij Mercedes net zoveel uit zou kunnen halen'

Kobayashi over Verstappen: ‘Twijfel of hij er bij Mercedes net zoveel uit zou kunnen halen’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voormalig Formule 1-coureur Kamui Kobayashi denkt dat Pérez goede resultaten kan gaan boeken, maar denkt wel dat het lastig zal worden om zich aan te passen aan de nieuwe bolide.

Er wordt regelmatig gezegd dat Red Bull Racing volledig rondom Max Verstappen gebouwd is en dat de wagens dan ook volledig aangepast worden aan zijn wensen. Volgens sommige mensen is dit dan ook de reden dat coureurs zoals Pierre Gasly of Alexander Albon het zo ontzettend lastig hebben bij de Britse renstal, terwijl ze het bij Toro Rosso /AlphaTauri prima deden. Dit seizoen is de rol van tweede coureur weggelegd voor Sergio Pérez en men hoopt dan ook dat de Mexicaanse coureur niet de volgende is die ten onder gaat aan Verstappen.

Artikel gaat verder onder video Wennen aan de auto

Kamui Kobayashi heeft in ieder geval de volste vertrouwen in het kunnen van de Mexicaan, maar ziet wel potentiële problemen. “Hij is absoluut sterk en zal het zeker goed gaan doen. De vraag is echter in hoeverre hij aan de auto zal kunnen wennen”, vertelt Kobayashi in de Beyond the Grid -podcast. “Elk team heeft een ander type auto”, vervolgt de Japanner. “De ene auto is meer gericht op onderstuur en de andere wat meer op overstuur.” Max Verstappen

“Ik denk dat Max perfect bij de auto van Red Bull Racing past”, vervolgt hij. “Als hij bijvoorbeeld naar Mercedes zou vertrekken, denk ik niet dat hij zoveel prestaties uit de auto zou kunnen halen als nu het geval is bij Red Bull. Hij haalt nu ongeveer 110 procent uit de Red Bull”, stelt de 34-jarige. “Max zou zeker 100 procent uit de Mercedes kunnen halen, maar die 110 procent? Daar heb ik mijn twijfels over”, geeft hij toe. “Het belangrijkste is dat Max écht binnen het Red Bull-team past. Checo zal het daar moeilijk mee krijgen, al weet ik zeker dat hij het goed zal gaan doen”, aldus Kobayashi.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kobayashi over Verstappen: ‘Twijfel of hij er bij Mercedes net zoveel uit zou kunnen halen’