Het laatste formule 1 nieuws

Koeman verbaasd over statement Verstappen: ‘Dat begrijp ik niet’

Koeman verbaasd over statement Verstappen: ‘Dat begrijp ik niet’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ronald Koeman. Ronald Koeman snapt niet dat Formule 1-coureur Max Verstappen zondagmiddag niet knielde, voorafgaand aan de Grand Prix van Oostenrijk. Dat zei de bondscoach van het Nederlands elftal bij Studio Sport, waar hij te gast was.

Voorafgaand aan de GP, de eerste van het nieuwe seizoen, gingen meerdere coureurs op één knie zitten. Dat deden zij om een vuist te maken tegen racisme, zoals in meer sporten en bij andere evenementen gebeurt. Verstappen liet vóór de race echter al weten dat hij niet zou meedoen aan dat statement, net als enkele andere coureurs. Ook Charles Leclerc knielde bijvoorbeeld niet.

,,Ik ben erg betrokken in de strijd voor gelijkheid en tegen het racisme”, verklaarde Verstappen op social media. ,,Maar ik geloof dat iedereen het recht heeft om zich te uiten op een tijd en manier die bij hem past. Ik zal vandaag niet knielen, maar ik respecteer en steun iedere persoonlijke keuze van een coureur.”

Koeman zette daar zijn vraagtekens bij. ,,Dat begrijp ik niet, dat niet iedereen dat doet”, zo sprak hij. ,,Het verbaast me. Dit is toch iets wat je met elkaar bespreekt? In Engeland zie je voetbalteams ook knielen. Dan zou het toch heel gek zijn als er drie of vier spelers gewoon blijven staan? Het ging me trouwens niet zozeer om Max, het ging namelijk ook om andere coureurs”, aldus Koeman, die benadrukte dat een gezamenlijk statement in zijn ogen altijd sterker is. Geknield gaven de meeste Formule 1-coureurs uiting aan hun strijd tegen racisme. Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen

Lees het hele artikel op de volgende pagina Koeman verbaasd over statement Verstappen: ‘Dat begrijp ik niet’