Het laatste formule 1 nieuws

Komt de Formule 1 naar het TT Circuit?: 'Het is nog een pril idee'

Komt de Formule 1 naar het TT Circuit?: ‘Het is nog een pril idee’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Kan het TT Circuit over een paar jaar de Formule 1 verwelkomen? (Rechten: ANP / HOLLANDSE HOOGTE / MARCEL JURIAN DE JONG) Komt de Formule 1 naar het TT Circuit in Assen? Jos Vaessen, voorzitter van de The Dutch Grand Prix, ziet daar wel mogelijkheden voor. Volgens hem bestaat er de kans dat de hoogste klasse binnen de autosport afreist naar de provinciehoofdstad. Maar eerst is het nog afwachten, vertelt hij.

“Het is zeker nog niet concreet. We willen eerst dat het evenement in Zandvoort plaatsvindt, anders zou het niet netjes zijn om al een discussie te starten. In het najaar willen we kijken of het F1-management wil meewerken aan een Grand Prix in Assen. Dan kunnen we kijken of we dit in 2023 kunnen realiseren.” Vaessen ziet dus ruimte voor een tweede Formule 1-race in Nederland, bevestigt hij na berichtgeving van Dagblad van het Noorden. Kentering

Binnen de autosportwereld werd namelijk het balletje opgeworpen om in Nederland twee Grand Prixs te organiseren, eentje in het voorjaar en één in het najaar. “De coureurs rijden nu in Oostenrijk en Italië ook twee keer op hetzelfde circuit. Dat is een breuk met het verleden”, vertelt Vaessen. Het is namelijk officieel niet toegestaan om in één seizoen twee keer op hetzelfde circuit te rijden, of twee keer in hetzelfde land. Maar dat lijkt verleden tijd. “Met zoveel races per seizoen is dat ook niet vol te houden.”

Daarom is de suggestie gekomen om ook in Assen te gaan racen. “Het is een idee van de sportwereld zelf, waarbinnen mensen zeggen: waarom benutten we Assen niet? Nederland is wat Formule 1 betreft zo’n groot land en we hebben twee prachtige circuits liggen en een topcoureur.”

Nadat het idee zo’n maand geleden bij de The Dutch Grand Prix Foundation belandde, is er volgens Vaessen intern ‘heel kort over gesproken’. “Als het F1-management zegt dat ze liever naar twee mooie circuits gaan in één land dan twee keer te rijden op hetzelfde circuit, zoals in Oostenrijk en Italië, dan kan het betekenen dat Nederland in aanmerking kan komen voor twee F1-races.” Niet voor 2023

Maar zover is […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Komt de Formule 1 naar het TT Circuit?: ‘Het is nog een pril idee’