Het laatste formule 1 nieuws

Komt er nog een Nederlander in de F1?

Komt er nog een Nederlander in de F1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Nog een Nederlander in de F1 zal geweldig zijn, nietwaar?

Wie kan zich het Formule 1-seizoen van 2005 nog herinneren? Het was een hoogtepunt voor de Nederlandse autosport. Althans, als het gaat om het aantal Nederlanders in de Formule 1 op hetzelfde moment. Er waren er namelijk twee: Christijan Albers en Robert Doornbos .

Nu zijn er drie kleine kanttekeningen. Doornbos gaf pas bij de GP van Duitsland acte de présence toen Patrick Friesacher niet aan zijn betaalverplichting kon doen. Nog een kanttekening: Doornbos reed onder Monegaskische licentie. En als laatste: beiden reden in de episch trage Minardi die alleen punten wisten te scoren tijdens de beruchte GP van Amerika toen er maar zes auto’s aan de start verschenen. Nog een Nederlander in de F1

Maar niet getreurd, er is een kans dat er nog een Nederlander in de F1 actief zal zijn. Ten eerste hebben we natuurlijk de kwelgeest van Lewis Hamilton . Maar daar komt misschien eentje bij: Nyck de Vries !

Achter de schermen is het Silly Season al druk aan de gang. Het lijkt een zekerheidje Vallteri Bottas weggaat bij Mercedes. Hij heeft zoals elk seizoen een eenjarig contract om tweede viool achter Hamilton te spelen. Bottas en Vasseur zijn goede vrienden met elkaar en het lijkt redelijk aannemelijk dat Bottas bij Alfa Romeo een Geweldige Vent gaat zijn. Daar hebben ze twee coureurs die verdrinken in de middelmaat. Vanaf volgend jaar heeft Alfa Romeo vrije keuze qua coureurs en hoeven ze het niet met het tweede garnituur van Ferrari te doen.

Uiteraard is het gerucht dat Goerge Russell naar Mercedes gaat een publiek geheim. Daar zal iedereen erg blij mee zijn, op Lewis Hamilton na dan. Die krijgt er een concurrent van formaat bij. Maar wat gebeurt er dan met Williams? Welnu, dáár wordt Nyck de Vries aan gelinkt! De Vries won 2019 het F2-kampioenschap. Ondanks dat hij betere prestaties heeft neergezet in de F2 dan Mazepin en Schumacher, rijdt Nyck nog in het Formule E. Ook een belg in de F1!

Niet alleen Mercedes Formule E coureur de vries wordt gelinkt aan een F1-zitje bij Williams. Ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Komt er nog een Nederlander in de F1?