Het laatste formule 1 nieuws

Koop de winnende auto van Lewis Hamilton

Koop de winnende auto van Lewis Hamilton

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je kunt een AMG GT van Bottas kopen, óf je koopt een Formule 1-auto van Hamilton. Die laatste houdt waarschijnlijk beter zijn waarde.

Of je nu fan bent van Lewis Hamilton of niet, hij gaat geheid in de geschiedenisboeken in één adem genoemd worden met de grote racelegendes. Qua overwinningen heeft hij Schumacher al ingehaald als de meest succesvolle Formule 1-coureur. En als Max Verstappen geen roet in het eten kan gooien (waar het toch weer op begint te lijken) pakt hij dit jaar ook het record van de meest wereldkampioenschappen.

Is Hamilton daarmee de beste coureur aller tijden? Nee, maar hij is duidelijk wel van een buitencategorie. En zijn status zal met de tijd waarschijnlijk alleen maar toenemen. Zo gaat dat nu eenmaal met sporters uit een buitencategorie.

Als je dat in het achterhoofd houdt is het misschien geen gekke investering als je nu een raceauto van Lewis Hamilton op de kop tikt. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, nog even los van het financiële aspect. Tot nu toe heeft er namelijk nog nooit een Formule 1-auto van Hamilton te koop gestaan.

Daar is nu echter verandering in gekomen. Veilinghuis RM Sotheby’s biedt namelijk voormalige Formule 1-auto van Lewis Hamilton aan. En niet zomaar eentje: hij heeft er zelfs een Grand Prix mee gewonnen. Nu is dat geen hele zeldzame gebeurtenis, maar toch.

De vraag is: welke van de 98 GP’s? Het is een McLaren, dus het is er sowieso eentje uit de eerste zes jaar van Hamilton’s F1-carrière. Om precies te zijn betreft het een McLaren MP4-25A. Daarmee won Lewis in 2010 de GP van Turkije. Dit was één van de drie overwinningen in het seizoen waarin hij uiteindelijk vierde zou worden achter Vettel, Alonso en Webber.

McLaren was dus niet dominant dat seizoen, maar toch wist Hamilton in Turkije de overwinning te pakken met deze MP4-25. Hamilton startte toen vanaf de tweede pleke achter Webber die met zijn Red Bull op pole stond. Webber was sneller, maar zoals wel vaker stond het geluk aan Hamilton’s zijde. Dit was namelijk de GP waar teamgenoten Webber en Vettel elkaar van de baan kegelden […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Koop de winnende auto van Lewis Hamilton