Het laatste formule 1 nieuws

Koude oorlog tussen teams Verstappen en Hamilton: ‘Het was boksen maar is nu MMA’

Koude oorlog tussen teams Verstappen en Hamilton: ‘Het was boksen maar is nu MMA’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen tijdens de vrijdagtrainingen. © REUTERS Er werd al gereden in Qatar, maar daar draaide het nog niet om. Naast het asfalt was het gevecht. Met trage stewards, blaffende teambazen en trainende coureurs als ruis. F1 als soap. ,,Ik hoef Toto z’n kont niet te kussen.”

Door Arjan Schouten Om tien minuten over drie in de Qatarese middag was het langverwachte verdict dan eindelijk daar: FIA-document 55 van de Braziliaanse GP. Het laatste stukje documentatie van een race die toch al een kleine week afgelopen is. Kan allemaal, in de snelste sport van de wereld, waar zelfs trage besluitvorming de wereld nu weet te boeien. Het door Mercedes ingediende right of review werd afgewezen, waarmee eindelijk een streep kon onder de bijna-botsing van Max Verstappen en Lewis Hamilton in rondje 48 op Interlagos.

Waarom dat in hemelsnaam tot vrijdagmiddag moest duren? Niemand die het kon vertellen, zoals zo vaak in de wondere wereld van Formule 1. Misschien had het er wat mee te maken dat de hoofdrolspelers in de kwestie toevallig precies op dat moment aanschoven bij de wereldpers. Teambazen Toto Wolff en Christian Horner, zij aan zij, met de snorrende camera’s ingezoomd op hun gezichten. Als twee boksers voor hun titelgevecht, tijdens de staredown .

Het vuurtje lekker opstoken, Formule 1 beheerst het kunstje uitstekend. Waar de sport in het verleden de clashes tussen Ayrton Senna en Alain Prost en alle gevechten van Michael Schumacher uitstekend wist te vermarkten, hebben ze met Max Verstappen en Lewis Hamilton opnieuw beet, beseffen ze maar al te goed. Twee coureurs die af en toe durven te keffen en eindeloos worden geprojecteerd als rivalen. Net als hun uitgesproken bazen. De vier sterren van deze race-opera. De strijd om de wereldtitel was in jaren niet zo spannend. © ANP Graphics Voor het eerst Formule 1-auto’s op het asfalt van Losail deze vrijdag, maar waar focuste de wereld op? Het afgekeurde verzoek van Mercedes. Voer voor persalarmen was het, ook in Nederland. ‘Geen straf voor Verstappen’, klonk het overal. Wat feitelijk ook klopte, maar daar ging het in beginsel dus nog niet eens om. Ruimte […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Koude oorlog tussen teams Verstappen en Hamilton: ‘Het was boksen maar is nu MMA’