Het laatste formule 1 nieuws

Krachtig statement Hamilton tegen Hongaarse anti-homowet: ‘Onacceptabel en laf’

Krachtig statement Hamilton tegen Hongaarse anti-homowet: ‘Onacceptabel en laf’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

© EPA ,,Aan iedereen in het prachtige Hongarije”, zo begint Hamilton zijn bericht op social media. ,,Ik wil mijn steun uitspreken richting iedereen die last heeft van de anti-LHBTQ+-wet die de overheid heeft ingevoerd. Het is onacceptabel, laf en misleidend dat mensen met macht dergelijke wetten invoeren. Iedereen is vrij om zichzelf te zijn, van wie ze ook houden of hoe ze zichzelf ook identificeren. Ik roep alle Hongaren op om tijdens het aankomende referendum te stemmen vóór de LHBTQ+-gemeenschap. Zij hebben onze steun nodig, meer dan ooit.”

Tijdens het afgelopen EK voetbal was er ook al het nodige te doen rondom de wet in Hongarije. Zo speelde Oranje in Boedapest met een ‘One Love’-aanvoerdersband, de Duitse captain Manuel Neuer droeg een regenboogband.

De Grand Prix van Italië in de Formule 1 op Monza vindt op 12 september plaats met supporters op de tribune. De autoriteiten hebben toestemming gegeven 50 procent van de capaciteit te gebruiken. De fans moeten wel volledig zijn gevaccineerd of kunnen aantonen dat ze een besmetting met het coronavirus achter de rug hebben. Is dat niet het geval, dan moeten ze een negatieve test kunnen overleggen. In deze tijd kan iedereen wel wat extra ontspanning gebruiken. Maak voordelig kennis met een blad naar keuze. Je hebt al een proefabonnement voor 10,- Stopt vanzelf.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krachtig statement Hamilton tegen Hongaarse anti-homowet: ‘Onacceptabel en laf’