Het laatste formule 1 nieuws

Kreeg jij ook ineens een rare melding van de F1 app?

Kreeg jij ook ineens een rare melding van de F1 app?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Je bent niet de enige: het lijkt erop dat de F1 app last had van een digitale inbraak.

Het nieuws moet tegenwoordig sneller dan snel gaan en in het digitale tijdperk hebben we de mogelijkheid om alles direct te ontvangen. Neem nou het systeem van pushmeldingen. Bijna elke app heeft tegenwoordig een functie om (push)meldingen te geven op je telefoon. Meestal nieuwsapps, die je het nieuws dan direct kunnen melden. Handig, want dan mis je écht niks. Hack

Zo ook de F1 app. De laatste ontwikkelingen wat betreft Formule 1 kun je natuurlijk op Autoblog volgen, maar met de pushmeldingen aan in de F1 app heb je altijd updates wanneer deze er zijn. Mocht jij deze aan hebben staan, dan kan het zijn dat je gisteren iets raars meemaakte. Onder meer Twitteraars meldden gisteren rare activiteit in de F1 app. Het begon met de korte melding ‘foo’ en eindigde met ‘Hmmmm, I should check my security.. :)’. Niks meer of minder dan het resultaat van een digitale inbraak: een hacker of meerdere hackers heeft het voorzien op de F1 app. Voor wie zich afvraagt wat ‘foo’ is, dat is IT-taal voor het testen van iets (foo-bar). Waarschijnlijk heeft de hacker in kwestie dit bericht gestuurd om te testen of hij binnen was. Een groot aantal F1-fans heeft dat gemerkt. Wat nu?

F1 heeft nog niet gereageerd op het trammelant binnen de app, maar er wordt aangeraden om uit te loggen of de app zelfs te verwijderen totdat ze dat wel doen. Wie weet of de hackers bij je persoonlijke data kunnen, of daar zelfs al bij zijn. Misschien betekent het ook wel niks en is het systeem alweer up and running . Zoals gezegd: we weten het allemaal nog niet, want de F1 zelf houdt zich stil. En anders moet je je F1-nieuws maar even volgen via Autoblog.

Met dank aan @FlyerBunch voor de tip!

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kreeg jij ook ineens een rare melding van de F1 app?