Het laatste formule 1 nieuws

Krijgen coureurs extra kans op punten? F1 wil bonus voor ‘grand slam’

Krijgen coureurs extra kans op punten? F1 wil bonus voor ‘grand slam’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 is al langer bezig met het bedenken van verschillende formats om de raceweekenden – vooral voor jonge en nieuwe fans – interessanter te maken. Een van de uitkomsten is het invoeren van sprintraces dit seizoen, maar er komt meer.

Tijdens de Grand Prix van Silverstone wordt de eerste sprintrace gehouden. Na een kwalificatie op vrijdag wordt op zaterdag een sprintrace van honderd kilometer verreden. De uitslag van de sprintrace bepaalt de startopstelling van de Grand Prix op zondag. De top drie van de sprintrace krijgt daarnaast ook punten toegekend, respectievelijk drie, twee en één.

F1-directeur Stefano Domenicali is blij dat de sprintrace er doorheen is. “We willen niet op onze lauweren gaan zitten met een format dat van klassiek naar oud zou kunnen gaan” , vertelt hij in de Italiaanse krant La Gazzetta dello Sport . “Dit is een experiment dat vrijdag, zaterdag en zondag interessant moet maken. Een formule die meer inhoud biedt voor de televisie en die de organisatoren in staat stelt de belangstelling over verschillende dagen te spreiden.” Bonuspunten voor grand slam

De Formule 1 zit echter niet stil en denkt continu na over andere ideeën voor de sport. Zo is er het idee om tijdens een weekend met een sprintrace ook nog bonuspunten te geven. “Voor de coureurs denken we aan een bonus van punten voor degene die een grand slam haalt: pole position, overwinning in de sprintrace en het winnen van de Grand Prix. Als het een succes wordt, zou het de permanente uitvoeringswijze van de meest historische en iconische Grand Prix kunnen worden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krijgen coureurs extra kans op punten? F1 wil bonus voor ‘grand slam’