Het laatste formule 1 nieuws

Krijgt Hamilton wel of geen gridstraf dit seizoen?

Krijgt Hamilton wel of geen gridstraf dit seizoen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas moet tijdens de Grand Prix van Italië gebruik maken van een nieuwe power-unit. Dit werd de vierde motor waarvan de Fin gebruik maakt dit F1-seizoen. Het leverde hem een gridstaf op en daarom moest de Mercedes -coureur achteraan het veld starten.

Max Verstappen zal op korte termijn waarschijnlijk ook gebruik maken van een vierde power-unit, hetgeen hem ook een gridstra op zal leveren. Onduidelijk is op dit moment of Lewis Hamilton dit seizoen een vierde motor nodig heeft.

Teambaas Toto Wolff laat in gesprek met onder meer RacingNews365 weten dat hij op dit moment niet denkt aan het inzetten van een vierde motor in de wagen Hamilton.

“Het is niet zeker dat Lewis gebruik moet maken van een vierde power-unit dit seizoen. We zijn namelijk nog altijd comfortabel onderweg met de huidige motor van Lewis. We kunnen de beslissing om een vierde motor in te zetten op ieder moment nemen, maar op dit moment is de inzet van een vierde power-unit nog totaal niet aan de orde.”

Daarmee werpt Wolff een rookgordijn op, want eerder liet hij al weten dat Mercedes zelfs tijdens de Italiaanse Grand Prix al nadacht aan het vervangen van Hamiltons motor.

“Het betekent niet dat we geen gebruik zullen maken van een vierde power-unit in de bolide van Lewis. Dit zal er mede vanaf hangen hoe de komende races zullen verlopen”, aldus Wolff. Ongetwijfeld zal er de komende weken intern bij Mercedes veel gesproken worden over de inzet van een vierde motor voor Hamilton en wat hiervan de voor- en nadelen zullen zijn.

Hamilton maakt op dit moment gebruik van zijn derde motor en zag tijdens de vrije training op Zandvoort zijn eerste motor van het seizoen stuk gaan. Daardoor kan de zevenvoudig wereldkampioen nog gebruik maken van twee gebruikte motoren gedurende het resterende gedeelte van het seizoen. Onduidelijk is nog of onderdelen van de power unit schade opliepen bij de crash met Verstappen op Monza. Video: Welke Nederlanders gingen Max Verstappen voor in de Formule 1?

In de ruim zeventig jaar dat het kampioenschap officieel bestaat, leverde Nederland in totaal vijftien Formule 1-coureurs af. Max Verstappen ken […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krijgt Hamilton wel of geen gridstraf dit seizoen?