Het laatste formule 1 nieuws

Krijgt Mercedes haar zin? Masi vervangen als voorzitter Single Seaters

Krijgt Mercedes haar zin? Masi vervangen als voorzitter Single Seaters

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het onderzoek naar de controversiële titelfinale in Abu Dhabi is pas net begonnen, maar voor wedstrijdleider Michael Masi lijken er nu toch al gevolgen te zijn. In een door de FIA gepresenteerd organigram is niet Masi maar Peter Bayer de voorzitter van de Single Seaters-divisie binnen de organisatie. Krijgt Mercedes haar zin?

De FIA presenteerde woensdag haar nieuwe organisatiestructuur onder de onlangs aangestelde president Mohammed Ben Sulayem. Grote afwezige op het organigram is Masi. Hij was als wedstrijdleider van de Formule 1 ook de voorzitter van de sportieve kant van de Single Seaters. Nikolas Tombazis was daarnaast de voorzitter van de technische kant van de Single Seaters. Ook Tombazis staat niet op het organigram.

In plaats van Masi of Tombazis staat nu Bayer aangegeven als voorzitter. Bayer was al secretaris-generaal motorsport binnen de FIA, maar lijkt nu ook de rol van Single Seaters-voorzitter op zich te nemen. Mercedes zou achter de schermen hebben aangedrongen op het vertrek van Masi en Tombazis. Mercedes zou op haar beurt niet verder procederen tegen de uitslag van de race en daarmee de titel van Max Verstappen . Op het eerste gezicht lijkt Mercedes nu haar zin te krijgen. Masi niet weg als wedstrijdleider

Een andere mogelijkheid is dat Masi wel zijn functie als wedstrijdleider behoudt, maar niet langer reglementen op mogen stellen. Die functie zou Bayer dan van Masi overnemen. Op die manier zou wel tegemoet worden gekomen aan Mercedes, maar lijdt de FIA zo min mogelijk gezichtsverlies.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krijgt Mercedes haar zin? Masi vervangen als voorzitter Single Seaters