Het laatste formule 1 nieuws

Krijgt Qatar een plaats op de F1-kalender 2021?

Krijgt Qatar een plaats op de F1-kalender 2021?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes F1 team De golfstaat Qatar lijkt één van de kandidaten te zijn om in te vallen op de F1-kalender indien er door de wereldwijde pandemie met het coronavirus COVID-19 nog races van de F1-kalender 2021 dreigen te verdwijnen.

Tot dusver verloopt het F1-seizoen dit jaar redelijk vlot, ook al zorgt het coronavirus er soms voor dat races alsnog uitgesteld of zelfs geannuleerd moeten worden. Zo werden de races in Australië, China, Singapore en Canada afgelast.

De F1 streeft echter nog steeds naar een F1-kalender met 23 races maar vooral de tweede seizoenshelft lijkt voor problemen te zullen zorgen. Er staan dan immers verschillende ‘overzeese’ races gepland die door de pandemie met het coronavirus mogelijk niet kunnen doorgaan.

Sterk stijgende coronacijfers in Japan, Brazilië en Mexico plaatsen ernstige vraagtekens bij de geplande F1-races daar en er is ook nog de lege plaats op de kalender door het wegvallen van Singapore die opgevuld moet worden. Qatar lijkt alvast één van de kandidaten te zijn om eventueel in te vallen.

De Formule 1 zou ook aan het bekijken zijn of er nog een tweede race in Bahrein wordt georganiseerd. Net als vorig jaar zou een tweede race dan over het ‘outer-loop’ circuit kunnen gaan. Vaccinaties of niet, het is nu al duidelijk dat de Formule 1 nog heel wat puzzelwerk te wachten staat om het huidige F1-seizoen af te werken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krijgt Qatar een plaats op de F1-kalender 2021?