Het laatste formule 1 nieuws

Krimpense Henk Vuik jr. treed in Strijen in voetsporen vader als clubkampioen

Krimpense Henk Vuik jr. treed in Strijen in voetsporen vader als clubkampioen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: RaceXpress.nl/Bas Kaligis Strijen/Krimpen aan den IJssel – Henk Vuik jr. is afgelopen weekend in de voetsporen van zijn vader getreden door clubkampioen in Strijen te worden. De 13-jarige karter uit Krimpen aan den IJssel was dit seizoen de beste in de IAME X30 Junioren-klasse. 26 jaar eerder in 1995 had zijn vader dit ook gepresteerd. Op de afsluitende racedag eindigde Henk jr. telkens in de top 5 en dat was voldoende om het kampioenschap naar huis te rijden. Spannende strijd in Strijen

“Het was best wel spannend, al had ik wel een redelijke voorsprong in het klassement”, zo vertelt Henk na afloop. “Als ik een race was uitgevallen, was ik geen kampioen geworden. Daardoor heb ik niet te veel
risico’s genomen. Als ik ingehaald werd, heb ik niet te fel verdedigd. Ik moest slim rijden, de kart moest heel blijven en ik moest er niet afgereden worden.” Kwalificatie

In de kwalificatie reed de karter van het PdB Racing Team in Strijen de vijfde tijd in 30.596. “In de eerste race was het chaos in de eerste bocht. Ik bleef aan de binnenkant en zag dat iemand door het gras ging. Daardoor kon ik de vierde plaats overnemen. De nummer 5 reed sneller en wist me in te halen. Daarna heb ik de race op P5 uitgereden. Ook in de tweede race kon ik bij de start iemand inhalen. Uiteindelijk ben ik die race als derde geëindigd. In de derde race was het weer een rommelige start. Na de eerste bocht lag ik op de vijfde plaats en die positie heb ik tot de finish vastgehouden.” Foto: RaceXpress.nl/Bas Kaligis Mooi kampioenschap

“Op het moment dat ik over de finish kwam, wist ik dat ik kampioen was en dat voelde heel goed”, zo vertelt een trotse Henk die uiteraard juichend over de finish kwam. “Dit is een mooi kampioenschap. Het is heel gaaf dat ik 26 jaar na mijn vader ook hier kampioen word. Op het podium mocht ik champagne spuiten en voor een eerste keer ging dat best wel goed. Dat zie je in de Formule 1 ook altijd, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Krimpense Henk Vuik jr. treed in Strijen in voetsporen vader als clubkampioen