Het laatste formule 1 nieuws

Kritiek Mercedes en Red Bull onterecht: 'Dit is een klotebaan, sorry!'

Kritiek Mercedes en Red Bull onterecht: ‘Dit is een klotebaan, sorry!’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes en Red Bull Racing waren dit seizoen kritisch op de wedstrijdleiding, maar volgens Marc Surer doet Michael Masi het uitstekend. De Formule 1-expert vindt dat Masi veel complimenten verdient voor de manier waarop hij de Formule 1 leidt.

Na het plotselinge overlijden van Charlie Whiting krees Masi plotseling de taak om als racedirecteur aan de slag te gaan. Dat was geen eenvoudige opgave, zo vertelt Surer aan Formel1.de . “Hij was altijd op de achtergrond. Toen Charlie Whiting onverwacht overleed, moest hij invallen. En ik denk dat hij het eigenlijk heel goed heeft gedaan. Natuurlijk kun je altijd zeggen dat individuele beslissingen anders genomen hadden moeten worden of beter genomen hadden kunnen worden. Maar eigenlijk zeg ik: dit is een klotebaan, sorry!” Masi toont dit seizoen weer zijn lef

Volgens Surer geeft Masi vergeleken met zijn voorganger meer ruimte aan de Formule 1-coureurs, waardoor de toeschouwers spectaculairdere wedstrijden te zien krijgen. Hoewel hij niets wil afdoen aan de kwaliteiten van Whiting, geeft hij Masi complimenten voor zijn lef.

“Charlie liet gewoonlijk een safety car rijden tot de baan droog was. Eén ronde na de start moesten ze al banden wisselen, omdat het zo droog was. Hij speelde altijd op veilig. En Masi heeft de moed om ze te laten gaan, ook al is de baan nog niet perfect. Dat vind ik sterk.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kritiek Mercedes en Red Bull onterecht: ‘Dit is een klotebaan, sorry!’