Het laatste formule 1 nieuws

Kritiek op 'sausage kerbs' groeit: 'Dan gaan we er niet in, want dan is de auto vernield'

Kritiek op ‘sausage kerbs’ groeit: ‘Dan gaan we er niet in, want dan is de auto vernield’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ook Haas -teambaas Günther Steiner uit flinke kritiek op de ‘sausage kerbs’ op Circuit Paul Ricard. Hij hoopt snel op een oplossing voor het probleem.

De Formule 1 keert dit seizoen terug op Circuit Paul Ricard, dat vorig jaar ontbrak op de door het coronavirus aangepast kalender. Dit weekend maakt het circuit haar rentree in de koningsklasse van de autosport en het raceweekend van de Grand Prix van Frankrijk begon vrijdag met de eerste en tweede vrije trainging. Zoals elk jaar werd er ook nu weer van alles gezegd op de enigszins aparte lay-out van het circuit, dat bijna overal naast de baan grote uitloopvlakken heeft. Donderdag noemde Max Verstappen het op de persconferentie nog ‘een beetje vreemd’ dat er zoveel ruimte naast de baan is. De Red Bull-coureur liep in de tweede vrije training echter toch voorvleugelschade op in bocht 2, iets wat Mercedes -coureur Valteri Bottas in de eerste sessie ook al overkwam. Dat kwam de wedstrijdleiding op enige kritiek te staan.

Artikel gaat verder onder video Nog geen schade bij Haas

Ook Steiner is dus niet tevreden met de kerbs, die schade veroorzaken aan de auto’s. Die schade bij zijn team is er nog niet, omdat ze de kerbs nog niet geraakt hebben. “Gelukkig zijn we er niet overheen gereden. We vertelden aan onze jongens dat als ze eroverheen reden, de auto beschadigd kon raken”, legt de Italiaan uit aan Motorsport-Total.com . Steiner herhaalt Marko

Steiner herhaalt de woorden van Helmut Marko: “Moeten we muren rond de baan zetten? Dan gaan we er zeker niet in, want dan is de auto helemaal vernield.” Hij vindt het ongelofelijk dat de leiding voor deze kerbs gekozen heeft. “We moeten geen kerbs hebben die auto’s vernielen.” Volgens Steiner zijn er genoeg voorbeelden waarbij je van de baan kan gaan, tijd verliest, maar de auto niet beschadigd. “Zo hoort het te zijn.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kritiek op ‘sausage kerbs’ groeit: ‘Dan gaan we er niet in, want dan is de auto vernield’