Het laatste formule 1 nieuws

Kritiek op Verstappen-gekte: 'Alsof Max sowieso de wereldkampioen is'

Kritiek op Verstappen-gekte: ‘Alsof Max sowieso de wereldkampioen is’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen brengt in Nederland een hoop Formule 1 -kijkers voor de buis om de Grands Prix te volgen. Erik van Haren vindt echter dat de gekte doorslaat, zo vertelt hij in de Formule 1-podcast van De Telegraaf.

De verslaggever van de landelijke klant vindt het bijzonder hoe Nederland over de titelstrijd praat. “Ik probeer een reëel beeld te schetsen”, stelt hij. “Maar het beeld wordt soms geschapen alsof Lewis Hamilton een nieuwkomer is en Verstappen de zevenvoudig wereldkampioen is. Alsof Max sowieso de wereldkampioen is. Dan zijn mensen verbaasd dat Mercedes dit weekend de veel snellere auto heeft.”

Daarnaast klopt informatie volgens Van Haren vaak niet. Als voorbeeld gebruikt hij het Formule 1 Café op Ziggo Sport . “Vrijdagavond ging het over Räikkönen met Verstappen in 2019 in Oostenrijk. Dan zit iedereen te knikken, terwijl het Leclerc was. En ik hoorde zondag de vraag of Hamilton wel de keuze voor vrije banden kon hebben, aangezien hij als elfde startte. Maar hij reed gewoon in Q3, dus dan heb je wel de bandenkeuze in Q2.” Verstappen versus Hamilton

De titelstrijd in de Formule 1 gaat zijn laatste fase in. Voorlopig heeft Verstappen zes punten voorsprong op concurrent Hamilton, maar met nog zes races te gaan is nog alles mogelijk.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kritiek op Verstappen-gekte: ‘Alsof Max sowieso de wereldkampioen is’