Het laatste formule 1 nieuws

Kritiek op volle F1-kalender weggewuifd: 'Vroeger was het veel zwaarder'

Kritiek op volle F1-kalender weggewuifd: ‘Vroeger was het veel zwaarder’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er is veel te doen om de Formule 1-kalender die steeds voller wordt. Er komt steeds meer kritiek op deze overvolle planning, maar Jost Capito stelt dat het wel meevalt hoe zwaar het tegenwoordig is om in de F1 te werken. Overvolle F1-kalender

Met 23 races op de kalender hoopt de Formule 1 in 2022 een record te verbreken. Het huidige recordaantal races in één seizoen staat op 21 races, maar wordt in 2021 normaal gesproken verbroken als de 22ste en laatste race van dit seizoen in Abu Dhabi wordt verreden. In 2022 moet het F1-circus echter langs 23 circuits en dat wordt sommigen teveel.

Al die kritiek laait steeds meer op, maar er is ook een keerzijde aan het verhaal. Natuurlijk wordt de kalender steeds voller en voller, maar de vergelijking met twintig jaar terug gaat niet op. Toen was de kalender weliswaar een stuk minder vol, maar konden de teams nog naar hartenlust testen. Dit zorgde volgens Capito voor veel vollere schema’s. Testteams

‘’Toen ik eerder in de Formule 1 werkte, hadden we nog veertig tests. Natuurlijk hadden we testteams opgebouwd, maar een deel van het raceteam nam ook deel aan de tests. Ook was er nog geen avondklok tijdens raceweekenden, waardoor de jongens 24/7 werkten. Ik weet zeker dat het toentertijd veel zwaarder was om in de Formule 1 te werken’’, zegt de teambaas van Williams tegenover Motorsport.com .

Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, vindt dit echter geen goede vergelijking. ‘’Dat was een andere tijd en een andere generatie. Ik was er destijds ook bij, maar ik zou zeggen dat het niet bepaald duurzaam was wat we toen deden. Ik denk niet dat het nuttig is om het met twintig jaar geleden te vergelijken’’, besluit de Duitser.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kritiek op volle F1-kalender weggewuifd: ‘Vroeger was het veel zwaarder’