Het laatste formule 1 nieuws

Kroonjuweel Britse autosport maakt furore, maar Norris denkt nog niet aan titels

Kroonjuweel Britse autosport maakt furore, maar Norris denkt nog niet aan titels

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Hij is de enige coureur die dit seizoen in alle Formule 1-races punten scoorde, stond dit jaar al drie keer op het podium en staat vierde in de WK-stand, net achter Max Verstappens teamgenoot Sergio Pérez. Lando Norris rijdt vandaag zijn thuisrace op Silverstone. De 21-jarige McLaren-coureur is de revelatie van het seizoen. Lando Norris AFP Je scoort aan de lopende band en declasseert je ervaren teamgenoot Daniel Ricciardo. Heb je daar een verklaring voor?

“In mijn eerste Formule 1-jaren was ik te wisselvallig. Dan ging de kwalificatie bijvoorbeeld goed, maar maakte ik een fout in de grand prix. Of ik reed een geweldige inhaalrace na een mislukte kwalificatie. Nu presteer ik constanter en mis ik weinig kansen. Ik heb eind vorig jaar een knop omgezet en neem de sport nu een stuk serieuzer dan voorheen. Op en naast de baan. Niet dat ik er voorheen met de pet naar gooide, maar ik heb er een schepje bovenop gedaan en flink aan mezelf gesleuteld.” Lando Norris (l) samen met ploeggenoot Daniel Ricciardo Waar uit zich dat in?

“Het is zakelijker. Minder kletsen, minder lol. Meer tijd met mijn engineers , meer naar grafieken en tabellen kijken om races te analyseren, vaker in de simulator. Als ik het netjes verwoord heb ik mijn arbeidsethos opgekrikt. We zijn uren bezig met details. Wat ging er goed en wat moet beter? Het zijn doorgaans details die klein lijken, maar die een enorm verschil kunnen maken als je ze bij elkaar optelt.” De Grand Prix van Groot-Brittannië begint zondag om 16.00 uur en is te volgen via een liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en via flitsen in Langs de Lijn op NPO Radio 1. Een samenvatting is vanaf 18.00 uur te zien in de lange Touruitzending op NPO 1. “Het is geen toeval dat ik dit seizoen de enige coureur ben die in alle races WK-punten heb gescoord. Daar hebben we voor gebuffeld. Het is misschien een saai antwoord, maar deze sport draait vooral om hard werken. Ik vind dat ik dit seizoen bijna optimaal heb gepresteerd. Daar ben ik blij […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kroonjuweel Britse autosport maakt furore, maar Norris denkt nog niet aan titels