Het laatste formule 1 nieuws

Kruimeldief Verstappen geeft jaar met twee gezichten glans

Kruimeldief Verstappen geeft jaar met twee gezichten glans

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Foto: Red Bull Content Pool Want waar de conclusie mag luiden dat de Limburger bijna alles gepakt heeft wat er te pakken viel, heeft de Red Bull-kopman niet datgene weten te pakken waar het op voorhand om te doen was.

Oogsten
Red Bull-teambaas Christian Horner stelde dat Red Bull de beste seizoensvoorbereiding ooit had gedraaid. Hij liet doorschemeren dat zijn team in 2020, na jarenlange Mercedes-dominantie, weer eens moest gaan oogsten. Niet onbelangrijk: 2020 was ook het laatste jaar waarin Verstappen zich tot jongste wereldkampioen aller tijden kon kronen, iets waar het ‘jongerenmerk’ Red Bull nadrukkelijk op zinde. De aangepaste racekalender leek bovendien Verstappen op een ideale seizoensstart te trakteren: twee races in Oostenrijk, daar waar hij de voorgaande twee jaren gewonnen had. Vijf uitvalbeurten
De praktijk was echter weerbarstiger: de Red Bull was in het leeuwendeel van de races niet opgewassen tegen het vermogen van de Mercedes. Verder werd Verstappen drie keer een resultaat onmogelijk gemaakt door technische problemen – waaronder in de openingsrace, waarmee de toon direct gezet was – en strandde hij tweemaal in de grindbak, zonder dat hij daar in al die gevallen iets aan kon doen. Vijf uitvalbeurten, daarmee wint niemand in de Formule 1 een wereldtitel.

Kruimeldief
Verstappen deed er dan ook goed aan om zich daar niet langer op te fixeren en zich in plaats daarvan te ontpoppen tot kruimeldief: de kruimels die van de enorme Mercedes-koek afvielen oprapen en die momenten zelf uitbuiten om voor een overwinning te racen. Zo’n scenario waarin een Verstappen-overwinning reëel bleek, deed zich in vijf GP’s voor: de GP van Groot-Brittannië, de 70th Anniversary Grand Prix, de GP van Turkije, de GP van Sakhir en de GP van Abu Dhabi.

Bij de GP van Groot-Brittannië vielen in het slot de banden van de Mercedessen af, en leek Verstappen een enorm cadeau in de schoot geworpen te krijgen. Hij kwam echter vijf tellen tekort om de op drie banden en één velg rijdende Hamilton te passeren. Een week later was het bij 70th Anniversary Grand Prix, weer op Silverstone, wél raak toen Mercedes wéér problemen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kruimeldief Verstappen geeft jaar met twee gezichten glans