Het laatste formule 1 nieuws

Kubica traint ook voor Alfa Romeo in Grote Prijs van Hongarije

Kubica traint ook voor Alfa Romeo in Grote Prijs van Hongarije

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Autocoureur Robert Kubica stapt vrijdag opnieuw in een Formule 1-bolide. De 35-jarige Pool mag in de eerste vrije training voor de Grote Prijs van Hongarije, de derde race van het seizoen, bij het team van Alfa Romeo het stuur overnemen van Kimi Räikkönen. De Fin, die samen met de Italiaan Antonio Giovinazzi het vaste rijdersduo van de renstal vormt, neemt de rest van het weekeinde voor zijn rekening.

Kubica mocht vorige week tijdens de eerste vrije training van de Grote Prijs van Steiermark al het stuur van Giovinazzi overnemen. De Pool maakte vorig jaar bij Williams zijn rentree in de Formule 1, nadat hij in 2011 een ernstig ongeval had gehad tijdens een rally. De racecarrière van Kubica leek voorbij, maar hij wist na een lange revalidatie en mét een fysieke beperking aan zijn rechterarm en -hand terug te keren in de koningsklasse van de autosport. Kubica reed in de auto van Williams voortdurend in de achterhoede en zijn contract werd niet verlengd.

Met dank aan een persoonlijke sponsor wist hij als reserverijder binnen te komen bij Alfa Romeo. Tijdens de winterse testdagen in Barcelona mocht hij al twee keer het circuit op en nu krijgt Kubica voor de tweede week op rij een kans in de eerste vrije training.

Reageer

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kubica traint ook voor Alfa Romeo in Grote Prijs van Hongarije