Het laatste formule 1 nieuws

Kvyat in 2022 terug op de grid? “Stoeltje bij een topteam zou perfect zijn”

Kvyat in 2022 terug op de grid? “Stoeltje bij een topteam zou perfect zijn”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de derde keer in slechts vier jaar tijd raakt Daniil Kvyat zijn F1-zitje kwijt. De Rus wordt in 2021 vervangen door Red Bull/Honda-protegee Yuki Tsunoda en zal komend seizoen de races vanuit huis moeten volgen. Wél geeft hij aan het boek nog niet dicht te willen gooien. “Een comeback in 2022 zou logisch zijn.” De carrière van Daniil Kvyat is te vergelijken met een achtbaan: erg snel, en met zowel hoogte- als dieptepunten. Na een sterk debuutjaar bij Toro Rosso in 2014 promoveerde de Rus naar Red Bull Racing om Sebastian Vettel te vervangen. Dat ging hem in eerste instantie goed af, totdat hij begin 2016 een aantal races op rij fouten maakte. Kvyat werd vervangen door Max Verstappen en keerde terug naar Toro Rosso. Halverwege 2017 verloor hij zijn stoeltje en in 2018 vervulde hij een rol als testcoureur bij Ferrari. In 2019 keerde hij terug op de grid en in Hockenheim eindigde ‘de Torpedo’ zelfs op het podium – daarmee leek het er eindelijk wat rooskleuriger uit te zien voor Dany . In het korte seizoen van 2020 wist Kvyat echter weinig indruk te maken op het Red Bull-management: volgend jaar zit hij zonder F1-stoeltje.

Terugkeer in 2022?
Ondanks zijn imago als wisselvallige coureur, is Kvyat ervan overtuigd dat hij in 2022 terug kan keren op de Formule-grid. De coureur wil komend jaar een rol als test- en simulatiecoureur vervullen en daarna weer aan races deelnemen. “In 2022 veranderen alle reglementen. De teams kunnen een coureur met dan zeker ervaring gebruiken,” legt Daniil uit tegenover Autosport.com. “Ik ben nog niet klaar met de Formule 1, ik voel dat ik de sport nog veel kan brengen.”

Concurrentie van teamgenoot
Kvyat is van mening dat hij erg gegroeid is als coureur. “Ik ben veel completer dan voorheen. Vroeger vond ik het lastig om onder druk te presteren, bijvoorbeeld wanneer mijn zitje op het spel stond. Daar heb ik nu geen last meer van.” Ook de winst van teamgenoot Pierre Gasly wordt de Russische coureur niet warm of koud van. “Pierre reed een geweldige race in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kvyat in 2022 terug op de grid? “Stoeltje bij een topteam zou perfect zijn”