Het laatste formule 1 nieuws

Kvyat mikt op Formule 1-comeback bij topteam

Kvyat mikt op Formule 1-comeback bij topteam

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week werd door AlphaTauri officieel bekendgemaakt dat Daniil Kvyat plaats moet maken voor rookie Yuki Tsunoda. Dat betekent dat Kvyat in 2021 zonder stoeltje zit, maar de ‘comeback kid’ zint op wederom een terugkeer op het hoogste autosporttoneel. Hij gelooft dat hij over alles beschikt wat hem zelfs voor een topteam interessant maakt.

“Ik wil terugkeren in de Formule 1 , omdat ik weet dat ik in de juiste auto mee kan strijden om de wereldtitel. Daar twijfel ik ik geen moment aan. Als ik in voor een topteam zou rijden, zou het een heel ander verhaal worden”, zo klinkt het zelfverzekerd ten overstaan van onder andere RacingNews365.

In 2021 staat de Rus aan de kant, maar hij is van mening dat hij bij uitstek geschikt is om in 2022 een team het nieuwe tijdperk van de Formule 1 in te helpen: “Met de nieuwe regels die in 2022 ingaan hebben de teams ervaring nodig, dat is van het grootste belang, juist als die nieuwe regels van kracht zijn.”

“Ik zal dan ook alles op alles zetten om terug te keren in de sport, juist ook omdat hij het gevoel heb dat ik de sport nog heel veel heb te bieden. Zelfs toen ik onder druk stond dit seizoen, wist ik meer dan 100% te geven, iets dat in het verleden juist een probleem voor me was.”

Met medewerking van Dieter Rencken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kvyat mikt op Formule 1-comeback bij topteam