Het laatste formule 1 nieuws

Kvyat op zijn plek bij Alpine: “Reserves zijn iets meer in trek”

Kvyat op zijn plek bij Alpine: “Reserves zijn iets meer in trek”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Daniil Kvyat voelt zich als test- en reservecoureur goed op zijn plek bij het Alpine Formule 1-team. De Russische coureur kan zijn waarde voor de Franse formatie bewijzen nu de reserves iets meer in trek zijn gekomen bij F1-teams.

Na een lang, maar wisselvallig dienstverband bij Red Bull kreeg Kvyat eind vorig jaar te horen dat er geen plek meer voor hem zou zijn bij AlphaTauri. En dus keerde Kvyat als reserve terug in de Formule 1 . In 2018 was hij een tijd simulatorcoureur voor Ferrari, maar tot een serieuze job kwam het niet echt. Sinds de start van de coronacrisis zijn reserves met relevante ervaring echter meer in trek. Zo keerde Nico Hülkenberg ook tijdelijk terug om toenmalig Racing Point-coureurs Sergio Perez en Lance Stroll af te lossen na een coronabesmetting. Kvyat heeft het voorlopig moeten doen met wat testdagen, maar stelt dat hij de Formule 1 nog wel wat te bieden heeft .

“Ik had wel meer kansen”, zei Kvyat in gesprek met Motorsport.com . “Maar ik ga geen namen noemen. Ik had in ieder geval iets te kiezen. Het was zaak om een manier te vinden waardoor ik mijn tijd goed kan besteden en ook in deze sport actief te blijven. Alpine was daarvoor de beste optie. Dat zag er het beste uit. Ik heb hier veel te doen en krijg meer kansen. Ik vind het fijn om dit werk te doen. Het ging allemaal heel snel toen ze contact opnamen met mijn manager Nicolas Todt. We hebben gesproken met [Alpine CEO] Laurent Rossi en we kwamen eruit.”

Kvyat ziet dat er meer urgentie is voor reservecoureurs, zeker nu de vaste rijders sneller weg kunnen vallen door corona. Bij Ferrari was Kvyat echter nooit in beeld als reserve. “Nu is het belangrijker, COVID-19 bestond destijds nog niet. Het is toch wel anders. Nu moet je ook fysiek aanwezig zijn, je weet op donderdag nooit wat er tijdens het weekend gaat gebeuren. Het is een actieve rol op het circuit. Ze hadden [bij Alpine] iemand nodig die in de auto kan stappen als het nodig is. Tegenwoordig wordt de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kvyat op zijn plek bij Alpine: “Reserves zijn iets meer in trek”