Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie F1 Grand Prix van Spanje – Tijden, welke tv-zender en meer

Kwalificatie F1 Grand Prix van Spanje – Tijden, welke tv-zender en meer

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1-teams en -coureurs zijn vanuit Portimao direct doorgereisd naar Barcelona. Daar staat aankomend weekend de tweede horde van de eerste back-to-back serie op het programma: de Grand Prix van Spanje. In dit artikel vind je alle informatie over de starttijden van de Formule 1-sessies, waar de kwalificatie te zien is en meer.

Na drie races kunnen we de conclusie wel trekken: de Formule 1-titelstrijd 2021 gaat tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen . De twee rivalen verdeelden de eerste en tweede plaatsen in de eerste drie Grands Prix van het seizoen. De concurrentie komt gewoonweg niet in de buurt, zo bleek ook in de Portugese GP. Verstappen kon daar echter geen vuist maken ten opzichte van de oppermachtige Hamilton en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De Red Bull-coureur kijkt al reikhalzend uit naar het Circuit de Barcelona-Catalunya. Daar wordt pas echt duidelijk of hij serieus mee kan doen om de wereldtitel , zo liet hij zelf weten.

In de winter werd een aantal veranderingen doorgevoerd aan het Circuit de Barcelona-Catalunya om de baan beter en sneller te maken. Bekijk hieronder de beelden van de werkzaamheden. Het Spaanse circuit staat al decennialang op de kalender en is bekend terrein voor de coureurs en teams. Veel Nederlandse fans denken uiteraard terug aan de Grand Prix van Spanje 2016 , toen Verstappen op sensationele wijze zijn eerste overwinning in de Formule 1 behaalde. De afgelopen vier edities werden een prooi voor Mercedes-coureur Hamilton. Wie slaat de volgende slag in de strijd om de titel? Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje?

Datum: Zaterdag 8 mei 2021Start Nederlandse tijd: 15.00 uur

Op zaterdag 8 mei staat de kwalificatie voor de Formule 1 Grand Prix van Spanje op het programma. De sessie waarin de startvolgorde voor de race op zondag bepaald wordt, begint om 15.00 uur Nederlandse tijd. De kwalificatie bestaat uit drie segmenten. Q2 gaat om 15.25 uur van start, het beslissende segment met de tien snelste rijders van de dag start om 15.48 uur. Een Formule 1 kwalificatie duurt ongeveer een uur. Rond de klok van 16.00 […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie F1 Grand Prix van Spanje – Tijden, welke tv-zender en meer