Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Amerika 2021

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Amerika 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie hobbel-de-bobbelt er naar de pole position, in de kwalificatie voor de Grand Prix van Amerika?

Na de enerverende Grand Prix van Turkije, is het de vraag of Red Bull Racing uit is gespeeld in de titelstrijd. Want jazeker, Max Verstappen liep onder de streep een paar puntjes uit op zijn rivaal Hamilton. Maar de echte fans hebben het allemaal gezien: Mercedes was in het land van Recep Tayyip veel sneller onderweg dan het team van onze held. Het was puur aan de gridstraf en de matige strategie van Hamilton te danken dat de twee Red Bulls (en Leclerc) voor LH44 finishten. Geweldige vent Valtteri Bottas reed ondertussen een van zijn beste races en zijn zege was geen moment in gevaar.

De eerste vrije training gisteren was daarom ook weer even schrikken voor oranje brillen. Mercedes was een seconde sneller dan MV33. In VT2 was het verschil al wat kleiner. Sterker nog, Perez pakte daarin de beste tijd. Maar eigenlijk dachten we allemaal dat Mercedes het in die sessie gewoon wat langzamer aan deed. De beste tijd in VT1 was namelijk ongeveer gelijk met die in VT2.

Vanavond (even wennen) werd dan de derde en laatste training gereden. Hierin leek Red Bull opeens juist wél weer wat gevonden te hebben. Het zou wel een enorme coup zijn als dat in de kwalificatie ook zo blijft. Een ding weten we vooraf al zeker: Bottas, Vettel, Russell en Alonso zullen niet vanaf pole starten. Zij gaan namelijk voor verse motoronderdelen die hen strafjes opleveren. In geval van de eerste drie betreft het dan goodies van Mercedes. In het geval van Alonso komt het spul uit Viry-Châtillon. Q1

Hoewel het droog is in Austin, gaan alle coureurs direct de baan op. Stroll krabt zich even achter de oren waarom dat zo is. Normaal wachten de coureurs immers altijd even. Er is nu echter kennelijk collectief bedacht dat het een puik idee is om er meteen volle polle voor te gaan. Lekker man.

Verstappen gaat al snel naar de beste tijd. Teamgenoot Perez zit er al het hele weekend lekker bij en sluit nu ook op minimale […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Amerika 2021