Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Azerbeidzjan 2021

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Azerbeidzjan 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Heeft Mercedes weer zitten zandzakken? Of pakt VER de pole in de kwalificatie voor de Grand Prix van Azerbeidzjan?

Ah de Grand Prix van Azerbeidzjan, lekker. Op een of andere manier klopt het gewoon, de F1 in dit land dat drijft op olie en gas. Het is bijna een soort nostalgie gevangen in de moderne tijd. Daarbij is het circuit in de straten van Bakoe ook nog eens interessant. In sommige krappe secties is inhalen net zo kansloos als in Monaco. Maar die stukken worden afgewisseld met lange stukken volgas die leiden naar heftige remzones. Een foutje is daar zo gemaakt.

Dat zagen we al in de races die hier in het verleden werden verreden. Maar ook in de vrije trainingen. Hoogvliegers als Verstappen, Leclerc en Mazepin verslikten zich en raakten de muur. Ook bijna alle andere coureurs schoten wel een keertje rechtdoor ergens, maar konden via de uitloopzones hun wegen vervolgen. Het is echter duidelijk dat het tricky is om netjes binnen te lijntjes te kleuren op de winderige straten.

‘Tricky’ is ook een goed woord om de ervaringen van Mercedes tot op heden te beschrijven. Na de mispeer van Das Haus in Monaco , heeft het team het onverwachts ook dit weekend weer lastig. Bottas en Hamilton hebben de pace niet en zijn nukkig op de radio. Hamilton reed weliswaar de derde tijd in de derde vrije training, maar had daar wel een flinke slipstream voor nodig. Is de malaise bij Mercedes echt, of zitten ze weer te zandzakken? Q1

Oké, we hebben dus gezien dat een ongeluk hier in een klein hoekje zit. Geen wonder dus dat veel coureurs al bij het stoplicht staan in de pit bij aanvang van de sessie. Alvast een tijd op de klokken hebben staan is wel lekker als een collega ‘m in de muur hangt. Lance Stroll is echter zo eager dat hij praktisch meteen zijn Aston Martin AMR21 platrijdt. De Canadees slaat met zijn handen op de helm uit frustratie. Dit kan zijn team natuurlijk niet gebruiken. Er volgt een rode vlag.

Direct daarna zijn het Verstappen en Perez die naar de top […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Azerbeidzjan 2021