Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Emilia Romagna 2021

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Emilia Romagna 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie pikt die pole in Emilia Romagna?

Na slechts één race in Verweggistan, is het F1 circus nu al neergedaald voor de eerste race in Europa. De F1 kalender ziet er dit jaar weliswaar wat normaler uit dan vorig jaar, maar alsnog zijn de naweeën (hopelijk) van de Rony Rona voelbaar. Zelfs dit nadeel heeft echter een voordeel. Zonder Corona was het maar zeer de vraag geweest of het historische Autodromo Enzo e Dino Ferrari op het Piazza Ayrton Senna da Silva nummer 1 ooit nog moderne F1 auto’s had mogen hosten.

En dat zou jammer zijn, want het is een baantje volgens de oude stempel. Oké, inhalen is er helaas lastig, maar er liggen in ieder geval geen kilometers asfalt naast de baan. Een foutje maken hier is gewoon een probleem hebben. Dat ondervond Nikita Mazespin gisteren ook toen hij zijn Haas weer eens in de muur hing.

Een betere dag had Mercedes gisteren. Bottas was, zoals we dat vorig jaar ook al vaak zagen, twee keer de snelste in de vrije trainingen. Dan weet je normaal gesproken dat Lewis Hamilton ‘m op zondag wint. Vooral ook omdat Max Verstappen juist problemen had en zijn nieuwe teammaat Perez in de ochtendsessie letterlijk in de clinch lag met Ocon. Zijn we er dan weer ingetuind? We gaan het zien, in de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia Romagna! Q1

Kunnen we het hele jaar Haas F1 vast intekenen voor een dubbele exit in Q1? Daar leek het wel op in Bahrein, maar Schuey junior zat gisteren niet eens zo heel ver van de top-10 af. In ieder geval zijn de Amerikaanse bolides met Russische kleuren er vroeg bij om een tijd op de klokken te zetten. Dat gaat echter wederom niet zonder slag of stoot bij Nikita Mazepin. De Rus valt tot op heden een beetje door de mand, of hij gebruikt de Gilles Villeneuve methode om racen te leren: net zo vaak over het randje gaan totdat je precies weet waar het randje ligt en daar dan net op/onder blijft. De tijd gaat het leren.

Andere coureurs zoals Vettel en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Emilia Romagna 2021

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden