Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Formaliteit dit natuurlijk. Max Verstappen tikt gewoon even de pole binnen voor de Grand Prix van Mexico, toch?

Het Formule 1 seizoen van 2021 schommelt meer op een neer dan een zwangere vrouw op zoek naar augurken. Voorafgaand aan de vorige race in Amerika, gold Lewis Hamilton als absolute favoriet voor de zege en misschien ook wel het wereldkampioenschap. Mercedes was in Turkije namelijk echt een klasse beter geweest dan Red Bull.

Uiteindelijk was het echter onze held Max Verstappen die de grand prix op het Circuit of the Americas op zijn naam schreef. Op de meet zat Lewis Hamilton direct in zijn staart, maar voor winnen met een millimeter verschil krijg je net zoveel punten als voor winnen met een ronde voorsprong. Zodoende staat Max Emilian nu twaalf puntjes voor in het WK. Daar de komende races in Mexico en in Brazilië als happy hunting ground gelden voor Max, ziet het er voorzichtig goed uit voor MV33.

In de trainingen lijkt Red Bull, zoals verwacht, het team dat de grootste hoogtes bereikt in Mexico Stad. VER was het snelste in de eerste twee trainingen, terwijl PER de snelste tijd noteerde in de derde training. Eigenlijk is het verhaal vooraf aan de race niet eens zo zeer óf Red Bull wint, maar wie van de twee Red Bull coureurs wint . Als 2021 ons echter iets geleerd heeft, is dat er altijd wel weer een verrassing op de loer ligt. Is de Red Bull hosanna echt, of veel te voorbarig? We gaan het zien, in de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico! Q1

Terwijl de monteurs van Verstappen en Hamilton nog druk bezig zijn met de laatste finetuning, is Latifi de eerste man die de baan opzoekt. LAT moet sowieso de kar een beetje trekken voor Williams dit weekend, want Russell krijgt weer te maken met technische problemen. GR63 had gisteren al problemen met de versnellingsbak, vlak voor de kwalificatie blijkt dat zijn motor ook gaar is. Dat wordt dus achteraan starten morgen voor de Brit.

De Alfa’s, Ferrari’s, Astons en Mazepin zijn inmiddels ook de baan opgegaan. Alleen stiekem wachten we […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Mexico 2021