Het laatste formule 1 nieuws

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Turkije 2021

Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Turkije 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Wie bakt de beste baklava, in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije?

Eigenlijk zou dit weekend de Grand Prix van Japan verreden worden. Doch in tegenstelling tot de Olympische Spelen van 2020, mocht dit sportevenement dit jaar geen doorgang vinden in het land van de reizende zon. Dat is jammer, want het door Hans Hugenholtz getekende circuit van Suzuka is altijd prettig om naar te kijken.

Het goede nieuws is echter dat de vervanger voor de Grand Prix van Japan de Grand Prix van Turkije is geworden. Zo mogelijk is dat misschien nog wel een gavere baan om op te racen. En dat terwijl het gewoon een ontwerp is van Hermann Tilke, die normaal alleen tekent voor saaie circuits. Every dog has its day …

Maar welke dog heeft vandaag zijn dag in de kwalificatie? Gisteren in de vrije trainingen leek Mercedes het voordeel te hebben. Verstappen kwam er eigenlijk niet aan te pas . Red Bull had met minder grip gerekend dan het opgeruwde asfalt te bieden heeft, zo luidde het in kamp rode stier. Vanochtend in het natte ging het al een stuk beter voor PER en VER. Kunnen de stieren ook in de kwalificatie goed uit de bus komen, of is Max’ enige hoop op het verslaan van Mercedes dit weekend de gridstraf voor Hamilton? Q1

Net als VT3 gaat de eerste kwalificatiesessie los in vochtige omstandigheden. Het is al wel iets minder nat dan in die vrije training, dus de slicks komen uit de bandenwarmers. Ondanks die verwarming hebben de coureurs moeite de auto’s in het juiste spoor te houden. Hamilton gaat over de track limits in de eerste bocht en Sainz spint.

Ook Tsunoda en Mazepin gaan even later in de rondte en onderstrepen daarmee dat het tricky is op de baan. Tien minuten geleden was de verwachting dat er nog een extra buitje zou vallen. In dat geval zouden de eerste rondes extra belangrijk zijn. Maar de regen wil maar niet uit de wolken vallen. En dus hebben we weer een situatie dat de laatste rondjes in de sessie normaal gesproken de snelste zullen zijn.

Verstappen […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kwalificatie Formule 1: Grand Prix van Turkije 2021