Het laatste formule 1 nieuws

La Gazzetta: 'Williams wordt klantenteam en juniorteam van Alpine'

La Gazzetta: ‘Williams wordt klantenteam en juniorteam van Alpine’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eind januari vorig jaar werd bekend dat Luca De Meo de nieuwe CEO van Renault werd. De 53-jarige Italiaan heeft vanaf dat moment niet stilgezeten, want Cyril Abiteboul moest het schip verlaten en Renault onderging een naamsverandering naar Alpine in de Formule 1 . Het volgende project lijkt Williams strikken als klantenteam én juniorteam.

Dat meldt La Gazzetta dello Sport dinsdag. Het Italiaanse medium schrijft dat Alpine vanaf 2022 Williams zal voorzien van motoren in de koningsklasse van de autosport. Alpine acht klantenteam noodzakelijk

“De ambities zijn groot en het is voor De Meo, evenals voor iedereen die verstand heeft van autosport, heel duidelijk dat zolang Alpine alleen is, zij niet op gelijke voet zal kunnen strijden met Mercedes, dat over drie klanten beschikt ( McLaren , Aston Martin, Williams), met Ferrari (Alfa Romeo en Haas) en met Honda (Red Bull en Alpha Tauri)” , aldus de roze sportkant. De andere motorleveranciers krijgen veel meer data, waardoor doorontwikkeling makkelijker mogelijk is.

Naar verluidt zal Williams ook meteen het juniorteam worden van Alpine, een ander groot voordeel. Voor de Franse renstal is dat van groot belang want het heeft momenteel geen plekken in de Formule 1 waar het talenten (zoals Christian Lundgaard en Guanyu Zhou) van de eigen academy kwijt kan. Concurrenten als Red Bull, Mercedes en Ferrari hebben dit wel allemaal. Exit Mercedes

Eerder was nog het plan van Williams om de samenwerking met Mercedes te gaan intensiveren. Na komend seizoen zouden niet alleen de motor, maar ook de versnellingsbakken en andere onderdelen gekocht worden bij de Duitse wereldkampioen. Door die deal lijkt door tussenkomst van Alpine nu een streep gezet te kunnen worden.

Drie weken geleden sijpelden de eerste geruchten over een samenwerking tussen Alpine en Renault al door en nu lijkt alles al definitief beklonken.

Lees het hele artikel op de volgende pagina La Gazzetta: ‘Williams wordt klantenteam en juniorteam van Alpine’