Het laatste formule 1 nieuws

Laatste weerupdate Formule 1 GP België 2021

Laatste weerupdate Formule 1 GP België 2021

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het is een wisselvallig en fris weekend in de Ardennen met veel wolken en op alle dagen regelmatig regen. In de nacht van zaterdag op zondag en het eerste deel van zondagochtend is het overwegend droog, maar wel bewolkt.

Zondagochtend is het grijs met lage bewolking en mist. In de tweede helft van zondagochtend volgt vanuit het noorden weer regen. Vooral tijdens het einde van de ochtend en het eerste deel van zondagmiddag is het nat. Het zijn geen hoosbuien en er is ook geen kans op onweer, maar het kan soms wel goed doorregenen. In de tweede helft van de middag neemt de neerslagkans geleidelijk af. Wel blijft het bewolkt, waardoor het circuit langzamer zal opdrogen.

Met in de regen zo’n 12 tot 13 graden Celsius is het koud op Spa-Francorchamps. Zelfs als het circuit droog zou zijn is met deze temperaturen minder grip te verwachten dan normaal. Mocht het een tijdje langer droog blijven, kan het kwik oplopen naar 14 of 15 graden. De kans dat de zon doorbreekt is nihil, waardoor het circuit nauwelijks verder opwarmt. De wind is tijdens de race zwak of matig en waait uit het noorden.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Laatste weerupdate Formule 1 GP België 2021