Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: "Daarom moet Red Bull voor Hulkenberg kiezen"

Lammers: “Daarom moet Red Bull voor Hulkenberg kiezen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na afloop van de Grand Prix van Portugal laaide de discussie over de positie van Red Bull -coureur Alexander Albon opnieuw op. Eigenlijk was die discussie nooit gaan liggen, maar nadat hij op Portimao op een ronde achterstand werd gezet door Max Verstappen , werd toch echt duidelijk dat het niet lekker gaat bij de jonge Brit.

Is Albon het probleem of de wagen? RacingNews365 legde die vraag voor in een interview met voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, die denkt dat het een combinatie van factoren is. “Christian Horner heeft al aangegeven dat hij er vanuit gaat dat, als hij Albon in de AlphaTauri zou zetten, de prestaties waarschijnlijk vergelijkbaar zouden zijn met Gasly, die momenteel goed presteert omdat het een makkelijkere wagen is om te rijden.”

Volgens Lammers is het ook deels een mentale kwestie, waarbij hij Lewis Hamilton als voorbeeld noemt. “Als het een coureur goed af gaat, zoals het geval is bij Hamilton, dan neemt het goede gevoel ook exponentieel toe. Je krijgt de hele dag complimenten, je hebt iets dat positief en winnends is en daar kan je op bouwen. Je hebt geen bewegend doelwit en je hoeft je niet af te vragen wat nou precies het probleem is. Dus je zit gewoon in een goede flow en dat is natuurlijk geweldig. Dat is heel goed en de kans dat het nog beter wordt, is best wel groot.”

Bij Albon is dat juist niet het geval. “Albon heeft daarentegen al zijn tijd en aandacht nodig om optimaal te presteren. De vragen die hij eigenlijk het liefst aan zichzelf stelt, worden van buitenaf ook steeds gesteld. Dus hij wordt heel zwaar belast met allemaal voorspelbare vragen. Albon heeft zelf veel meer vragen, maar hij krijgt ook veel meer vragen over zijn positie en iedere keer moet hij weer fris en fruitig een antwoord geven. Ga d’r maar aanstaan!”

Interview gaat verder onder de afbeelding . Een stapje terug lijkt dus een logische optie voor de teamgenoot van Verstappen, die vorig jaar juist ten koste van huidig AlphaTauri-coureur Pierre Gasly werd gepromoveerd. Misschien heeft Albon een zelfde stap terug in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: “Daarom moet Red Bull voor Hulkenberg kiezen”