Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: 'Formule 1 blijft tot laatste race spannend'

Lammers: ‘Formule 1 blijft tot laatste race spannend’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Oud-autocoureur Jan Lammers denkt dat de wereldtitel Formule 1 pas in de laatste race wordt beslist. Lammers denkt dat Max Verstappen nog een Grand Prix moet winnen om wereldkampioen te worden. Climax
Met een verschil van acht punten en nog twee races te gaan, nadert de Formule 1 de climax van een spannend seizoen om de wereldtitel. Lammers geniet van wat hij tot nu toe heeft gezien in de afgelopen 20 races. “Ze halen alles uit de kast, zowel Red Bull met Verstappen als Mercedes met Hamilton. Dat is het mooie van deze competitie.”

Goede dag
Lammers ziet weinig verschil tussen de titelkandidaten. “Als ze allebei een goede dag hebben, zit er geen verschil tussen. Ik vind wel dat Hamilton wel eens mindere weekenden heeft. Dit weekend was hij fris, maar in sommige weekenden heb ik ook wel een anders gezien. Bij Verstappen heb ik nog nooit een slecht weekend gezien en die slechte weekenden bepalen of je een kampioenschap wint.” Verstappen haalde dit seizoen drie keer niet de finish van een race, Hamilton slechts één maal. De Brit kende echter minder podiumplaatsen dan Verstappen.

Abu Dhabi
Verstappen kan op 5 december wereldkampioen worden in Saoedi-Arabië als hij wint en Hamilton niet bij de eerste zes finisht. “Ik denk dat het tot de laatste race, op 12 december in Abu Dhabi, spannend blijft. Ik blijf zeggen wat ik voor dit weekend ook al heb gezegd: als Verstappen een van de laatste races wint, moet dat in mijn optiek genoeg zijn om het kampioenschap te winnen. De eerste kans is geweest afgelopen weekend, hij heeft nog twee kansen.”

Motor
De afgelopen twee races, in Brazilië en Qatar, was Mercedes de sterkste. In Brazilië reed Hamilton met een nieuwe motor, in Qatar met een oude. Toch zijn de verschillen door de nieuwe motor niet heel groot, zegt Lammers. “Het zit in de marge. De verschillen zijn op dit moment zo klein, dat het wel karten lijkt. Ik vond de motoren van Hamilton in ieder geval niet slecht, zowel in Brazilië als in Qatar.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: ‘Formule 1 blijft tot laatste race spannend’