Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: Hamilton heeft straks een unieke onderhandelingspositie

Lammers: Hamilton heeft straks een unieke onderhandelingspositie

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton heeft nog altijd zijn contract niet verlengd en Max Verstappen wordt geregeld in speculatie met Mercedes in verband gebracht. De algemene indruk is dat Verstappen niet zal overstappen zolang Hamilton er blijft rijden en de vraag is wat de zesvoudig kampioen na 2020 gaat doen. De contractbesprekingen zijn tot na het veiligstellen van de titels uitgesteld, maar heeft dat ook wat te betekenen? Reorganisatie bij Mercedes

In de NOS Formule 1-Podcast komt dit ter sprake waar Louis Dekker en Jan Lammers zeggen dat er veel achter de schermen speelt. Zo zou Mercedes de fabriek willen verkopen en Toto Wolff wil langzamerhand een stapje terug gaan nemen.

Dekker: “Er is een flinke reorganisatie aan de gang achter de schermen bij Mercedes. Heel veel weten we niet, maar wat ik wel weet is dat Toto Wolff en Lewis Hamilton zeven jaar samen met elkaar dit hebben opgebouwd en ze willen ook heel graag samen door.”

Hij vervolgt: “Een van de twee gaat zeggen ‘het wordt me te zwaar, ik heb het wel gezien, ik ga een andere rol pakken’. Op dit moment is onduidelijk wat Wolff volgend jaar gaat doen en een van de redenen dat Hamilton nog niet heeft getekend is omdat hij wil weten wat Wolff gaat doen.” Hogere eisen

Daarin kan Lammers zich wel vinden en hij doet er nog een schep bovenop: “Ik denk ook dat de eis van Hamilton, die zal natuurlijk best apart zijn. Hij is nu dus bijna zover dat hij het record gaat evenaren, maar zijn volgende opdracht gaat zijn dat hij een all-time record moet gaan breken”, en dat geeft hem een andere onderhandelingspositie.

Hamilton zal de Formule 1 in ieder geval niet verlaten, zo voegt Lammers er nog aan toe: “Hij is zeker niet klaar. Als Hamilton voor zichzelf het idee heeft van nou als je wil dat ik dat record ga breken, dan kan ik dat alleen maar. Dat hij het tarief daarom dan een beetje omhoog bijstelt.” En zolang Hamilton daar blijft zitten is een overstap van Verstappen uitgesloten, beamen beide heren.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: Hamilton heeft straks een unieke onderhandelingspositie