Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: 'Hamilton veel transparanter en eerlijker dan we hem toebedeelden'

Lammers: ‘Hamilton veel transparanter en eerlijker dan we hem toebedeelden’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na de eerste twee Grands Prix van het F1-seizoen 2021 kunnen we al stellen dat het gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton in volle gang is. Voorlopig wordt die strijd ook eerlijk en met respect voor elkaar gevoerd. Daar is Jan Lammers zeer over te spreken.

Hij vertelt in de Formule 1 podcast van de NOS dat hij het ‘verfrissend’ vond om te zien dat Lewis Hamilton niet meteen na de start enorm zat te klagen dat hij door Verstappen buiten de baan geduwd werd. Dat Hamilton dit niet deed is in de ogen van Lammers onderdeel van een algeheel meer genuanceerde Hamilton en Verstappen. Lammers ziet oprechte Hamilton

“Ze zijn elk jaar weer een beetje anders. Ze zijn genuanceerder, meer fair naar elkaar en ze hebben ook meer respect voor elkaar” , aldus Lammers, die deze positieve ontwikkeling bij Hamilton ook naast de baan ziet. Hij is de Brit de afgelopen tijd daardoor ook beter gaan begrijpen.

“Ik had een beetje moeite met Hamilton, met dat overdreven politiek correcte geklets. Het spontane was eruit. Maar naarmate ik hem wat meer heb horen praten over hoe hij erin staat, dat hij zegt ‘als je zevenwereldkampioenschappen hebt, wil je er ook iets mee doen’, meer dan alleen rondjes rijden. Die gedrevenheid van hem op andere gebieden, of ik het er nou mee eens ben of niet, vind ik toch wel oprecht en hij is veel transparanter en eerlijker dan we hem toebedeelden.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: ‘Hamilton veel transparanter en eerlijker dan we hem toebedeelden’