Het laatste formule 1 nieuws

Lammers hekelt Aston Martin: "Dubieuze motieven voor komst Vettel"

Lammers hekelt Aston Martin: “Dubieuze motieven voor komst Vettel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Sebastian Vettel kreeg dit jaar van Ferrari een waardeloze bolide tot zijn beschikking. Toch weet teamgenoot Charles Leclerc er nog regelmatig een prima prestatie uit te persen, terwijl de Duitser ver achteraan spartelt en vecht om wat spaarzame puntjes.

De vraag is of het echt aan Ferrari ligt, of alleen maar aan Vettel. Die vraag legde RacingNews365 ook voor aan voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers, die zich afvraagt of de Ferrari-coureur wel een gelijke behandeling krijgt van de Italianen.

“Ik vind Vettel een prima vent. Laten we voor het gemak aannemen dat hij op dit moment net zo hard rijdt als Leclerc, maar dat blijkt in ieder geval nog niet uit de prestaties. Af en toe met vlagen misschien wel. Zijn prestaties zijn veel grilliger dan die van Leclerc, maar de piekprestaties blijven wel hetzelfde.”

“Of hij nog snel is, dat is de vraag. Raikkonen is bij Alfa Romeo ook een jong talent de baas, dus dan zou je zeggen dat Seb ook nog even mee kan”, aldus Lammers, die wel zijn vraagtekens zet bij de overstap van Vettel naar Aston Martin.

“Het is te hopen voor Aston Martin dat Vettel zijn oude vorm daar weer hervindt, want hun motieven zijn uiterst dubieus. Zijn er geen betere coureurs met meer toekomstperspectief meer op de markt?”, vraagt de sportief directeur van de Nederlandse Grand Prix zich af.

Lammers vergelijkt Vettel dan ook met een aandeel. “Als je een aandeel koopt, dan wil je toekomst perspectief en een positieve verwachting. Dan kom je in de Formule 1 toch bij jonge coureurs terecht. Dus wat dat betreft vraag je je dan toch af waarom ze daar bij Racing Point niet hebben gekozen. Over een jaar zullen we waarschijnlijk meer duidelijkheid hebben.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers hekelt Aston Martin: “Dubieuze motieven voor komst Vettel”