Het laatste formule 1 nieuws

Lammers: "Mercedes leek nog niet helemaal klaar maar dat zijn ze straks wel"

Lammers: “Mercedes leek nog niet helemaal klaar maar dat zijn ze straks wel”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De eerste Grand Prix van het jaar ligt in het verschiet maar er wordt al flink gespeculeerd over dit seizoen. Voorspellingen zijn lastig om te maken, maar één ding kan toch wel met enige zekerheid gesteld worden: Max Verstappen en Lewis Hamilton gaan een geweldige strijd met elkaar tegemoet.

De meningen over Mercedes zijn enorm verdeeld na de wintertest. De één zegt dat ze duidelijk aan het sandbaggen waren en komend weekend gewoon weer op nummer één staan, terwijl de ander zeker weet dat er grote problemen zijn bij het team. Wat er nu echt aan de hand is weten we niet, maar dat het er goed uitziet voor Red Bull weten we wel. De RB16B zag er ongelooflijk uit in Bahrein en er lijken een aantal verbeteringen te zijn doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar. Verstappen hoeft ogenschijnlijk niet meer zo hard te vechten om zijn auto op de baan te houden en de snelheid is fantastisch. Hamilton zal dan ook geregeld in zijn spiegeltje moeten kijken naar Verstappen, of misschien is het zelfs wel andersom.

Artikel gaat verder onder video Jan Lammers was te gast bij de NOS Formule 1-podcast en reageerde als volgt op de vraag ‘Zal Hamilton dit seizoen vaker plaats moeten maken voor Verstappen?’: “Plaats maken zal hij niet doen, maar ik denk wel dat Max die plaats regelmatig zal gaan pakken.” Uiteraard gaat het op dit moment alleen maar om voorspellingen, want in de glazen bol kijken kan niemand. Bovendien is die glazen bol ook een beetje ‘vertroebeld’, merkt Lammers op, aangezien de wintertests dit jaar erg kort waren.

“Verstappen en Red Bull zagen er goed uit. Mercedes leek nog niet helemaal klaar, maar dat gaan ze straks wel zijn,” aldus Lammers. Velen zullen het met de voormalig F1-coureur eens zijn, want ook voorgaande jaren verraste het Duitse team met een bolide die opeens enorm verbeterd was.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers: “Mercedes leek nog niet helemaal klaar maar dat zijn ze straks wel”