Het laatste formule 1 nieuws

Lammers over 'kritische' Hamilton: "Heeft het in de kwalificatie gewoon niet goed gedaan"

Lammers over ‘kritische’ Hamilton: “Heeft het in de kwalificatie gewoon niet goed gedaan”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton Jan Lammers is van mening dat Lewis Hamilton zijn verantwoordelijkheid moet pakken voor de teleurstellende resultaten in Monaco. Volgens de voormalig Formule 1-coureur had Hamilton namelijk gewoon goed moeten presteren tijdens de kwalificatie in het vorstendom.

Hamilton moest in Monaco genoegen nemen met een zevende plek, wat een ontzettend pijnlijk resultaat was voor de regerend wereldkampioen. Na afloop van de race was de Brit enorm kritisch over het optreden van zijn team. Tegenover Ziggo Sport verkondigde hij dat er voor zichzelf geen leermomenten waren, maar dat zijn team wel degelijk van de situatie moest leren. Deze uitspraken zijn niet bij iedereen goed gevallen. Jan Lammers vindt bijvoorbeeld dat de Brit op een onjuiste wijze heeft gereageerd. “Hij vindt dat hij als rijder niets verkeerd heeft gedaan en het team wel. Dat vind ik niet kunnen. Je wint samen en je verliest samen”, vertelt Lammers tegenover Motorsport.com.

Artikel gaat verder onder video Slechte kwalificatie in Monaco

Lammers had daarom liever gezien dat Hamilton toe had gegeven dat hij in de kwalificatie niet het maximale resultaat behaald had. “Hamilton heeft het tijdens de meest belangrijke kwalificatie van het jaar laten liggen”, stelt de 64-jarige. “Het is misschien een beetje flauw om te zeggen, maar als topsporter moet je er staan op de momenten dat je er moet staan.” Hij vindt dan ook dat Hamilton zijn verantwoordelijkheid moet pakken voor die teleurstellende kwalificatie in de straten van Monte Carlo. Verstappen sportiever

Volgens Lammers hebben enkele andere coureurs het wat betreft hun reacties beter voor elkaar. “Ik vind dat Max, in de races waarin hij van Lewis verloor, sportiever met zijn verlies omging” stelt Lammers. ” Daniel Ricciardo had ook een heel slecht weekend in Monaco, maar hij heeft het er serieus over en draait er verder niet omheen door te zeggen dat het een race was die hij zo snel mogelijk wil vergeten. Dat was gewoon een oprecht antwoord”, voegt hij eraan toe.

“Bij Lewis was het tijdens de race het bekende verhaal. Als het even tegen zit, begint hij gelijk te mopperen over de radio.” Daar voegt hij nog een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Lammers over ‘kritische’ Hamilton: “Heeft het in de kwalificatie gewoon niet goed gedaan”